Mousse · Pohárkrémek

Epres mousse recept

A mousse egy igazi ínyencség! Viszonylag egyszerű elkészíteni is. Életem első mousse készítése volt, el is rontottam de tudtam javítani:-)

Nem akartam giga mennyiségű mousse-t készíteni ezért kevés csokival indítottam, de valahogy nem is gondoltam végig, hogy a kevés csoki sok zselatin nem jó párosítás, de javítható:-)

HV:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 meggle, növényi hab
  • 1 lap zselatin
  • eperszósz

Elkészítés:

A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett.
A zselatin lapot áztassuk hideg vízbe 5 percre.

A csokoládé már hűlt egy kicsit, így a zselatin jól kinyomkodva mehet is bele. Na én hibáztam egy nagyot:-) Mivel 10 dkg csokival kezdtem és ahhoz adtam 1 lap zselatint hát… ez kis gombóc lett belőle:-)))))

mousse-recept-tortaiksola
Na nem baj, mehet bele az eperszósz -ami kevés cukorral felfőzött eper- ,hígnak híg lett de elképesztően csomós:-(
Vissza a vízgőz fölé, és most került bele a második adag csoki, így lett 200 g:-) Szépen felolvasztottam és minden rendben volt, elegyedett:-)

Most már nyugi, szép folyós, egynemű.
Felvertem a növényi habot és először csak egy keveset tettem bele a krémbe, jól elkevertem, majd az összeset hozzáadtam. Csodás, rózsaszín szín, habos állag, talán kissé folyós is, de ez sem gond, betettem a hűtőbe 10 percre és szépen elkezdett sűrűsödni:-)

eper-mousse_recept-tortaiksola-1 (4)

Nézd ilyen lett

brownies_epres_csokis_mousse-poharkrem_recept-tortaiksola-1 (1)

Csokoládés brownies recept, mert azzal készült a pohárkrém.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s