Mousse · Pohárkrémek

Tejcsokoládés mousse recept

A mousse egy igazi ínyencség! Viszonylag egyszerű elkészíteni is. Életem első mousse készítése volt, el is rontottam de tudtam javítani:-)

Nem akartam giga mennyiségű mousse-t készíteni ezért kevés csokival indítottam, de valahogy nem is gondoltam végig, hogy a kevés csoki sok zselatin nem jó párosítás, de javítható:-)

HV:

  • 200 g tejcsokoládé
  • 1 meggle, növényi hab
  • 1 lap zselatin

Elkészítés:

A tejcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett.
A zselatin lapot áztassuk hideg vízbe 5 percre.

A csokoládé már hűlt egy kicsit, így a zselatin jól kinyomkodva mehet is bele. Na én hibáztam egy nagyot:-) Mivel 10 dkg csokival kezdtem és ahhoz adtam 1 lap zselatint hát… ez kis gombóc lett belőle:-)))))

mousse-recept-tortaiksola

Vissza a vízgőz fölé, és most került bele a második adag csoki, így lett 200 g:-) Szépen felolvasztottam és minden rendben volt, elegyedett:-)

10322814_984225561658609_5743143979755262296_n

Most már nyugi, szép folyós, egynemű.
Felvertem a növényi habot és először csak egy keveset tettem bele a krémbe, jól elkevertem, majd az összeset hozzáadtam.

eper-mousse_recept-tortaiksola-1 (4)

12814153_984226348325197_3978086109644441634_n

Nézd ezt készítettem:

brownies_epres_csokis_mousse-poharkrem_recept-tortaiksola-1 (1)

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s