Cupcake alapok · cupcake díszítés · Húsvét

Epres fehér csokoládés cupcake

A kisfiam beteg volt, így együtt töltöttük a napot, napokat itthon. Mit csináljunk, mit csináljunk:-) Süssünk valamit. Szereti az édességet, és én örömmel sütök is neki, inkább ilyen nasit kapjon mint csokoládét.
Örömmel jött és segített, kavarni, sőt díszíteni is:-)
Élete első saját készítésű cupcake-je, amit ebéd után be is falt:-)

Lássuk a receptet:
HV:

  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1/2 cs sütőpor
  • 150 g liszt
  • 1 marék apróra vágott eper
  • 2 kis marék fehér csokoládé pasztilla

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

A tojást, cukrot és olajat keverjük el.
Adjuk hozzá az epret és a csokoládét.

Szitáljuk hozzá a sütőporos lisztet.
Mi most kemény kapszliban sütöttük, ezt kicsit más technikát igényel mint a sima papír.
Mehet a sütőbe 20-25 percre.

TIPP: Mivel kemény formában sütöttük így hosszabb a sütési idő, és fontos!!!! ha iylen formában sütünk teljesen hidegnek kell lenni a cupcakenek, különben a papír viszi magával a cupcaket…. Egy nap állás után, tökéletesen levehető volt a papír.

Díszítéshez francia vajkrémet használtunk és a megmaradt étcsokoládés brownie-ból készítettünk földet.
A zöld színű vajkrémet így készítettem.
A fű dekoráció pedig így készült.