tortás alapok

Félgömb piskóta forma teszt

Minap érkeztek meg a nagyobb méretű félgömb formák, és az egyik igen rossz állapotban jött, a formának semmi baja, de a csomagolása…. brrrrr….
Mindig kipróbálok mindent, ez nekem is jó móka, nektek pedig segítség, hogy mit, mire, hogyan kell, érdemes használni:-)
Így nem maradt más “választásom” jöhetett a félgömb forma tesztje. Imádtam:-)))
Maga a forma is szívmelengető, hogy gömb alakú, és külön öröm volt, hogy elsőre sikerült megsütni benne szépen a piskótát.

Lássuk:

Kiskukta recijét használtam, ez nekem nagyon bevált, és a négy tojásos alapot készítettem el. Ebből 3 félgömb készült.
A forma előnye és kicsit hátránya is hogy nagyon “puha”. Gyorsan átmelegszik, jól megsül benne a piskóta deeeee a mosogatásnál már óvatosan kell vele bánni, mert hajlik…..Vissza lehet igazgatni, nincs gond, csak meglepő volt:-)

Mivel első teszt volt, így volt egy kis baki, vagyis eldurrant a piskóta. Az első kettő sütésénél az előírt hőfokkal indítottam vagyis 176 fokkal, ez nem volt jó gondolat:-) Mint a vulkán, már a sütési idő közepénél eldurrant a piskóta:-) Csökkentettem a hőt 150 fokra, hogy át is süljön, mert nyers volt még….. Így szépen átsült. A puklit meg levágtam miután kihűlt:-) Nem vészes méretű a pukli de jobban szeretem ha szép a piskóta teteje:-)

A harmadik adagnál már egyből 150 fokon kezdtem a sütést, minden nagyon szép volt alig volt hátra 5 perc, a piskóta szép felületű, egyben volt…. aztán….. eldurrant….:-)
Amire én gondolok, az még a liszt lehet, mert nem a megszokott lisztemet használtam, hanem extra finom lisztet.

A sütésnél nagyon oda kell figyelni, ki kell próbálni mindent, és megmaradni azoknál az alapanyagoknál amik jól működnek a MI KONYHÁNKBAN, a mi sütőnkkel:-)

Mivel készült egy harmadik félgömb is, abból torta is készült. Ezt a kettőt pedig eltettem a hugim szülinapi torta tesztjéhez. Gombolyag torta, kipróbálom előtte, nem lenne jó élesben bakizni:-)))
Ez a rózsás díszítésű torta készült, aminek ribizlis és fahéjas a tölteléke.
Így készítsd el, részletes képes segítséggel.

12795381_988507777897054_7157165344098143594_n

Így készítsd a díszítést