ízesítők · tortás alapok · Vajkrémek

Ribizlis svájci vajkrém recept

Szerintem ha álmomból felébresztenek és svájci vajkrémet kell készítenem már csukott szemmel is menne:-)
Igen, szeretem:-) Sikerélményem van velem, de azóta csak, hogy cukrász hőmérőt használok. Igen, fontos, a recept előírt hőfokát be kell tartani!

A vajkrém készítéséhez már videós segítségem is van , itt találod.
Készítsük el a krém alapot és ízesítsük.

A ribizlit én egy kevés cukorral felfőztem, öntöttem alá vizet és takarékon kb 10-15 percig pároltam. Villával szétnyomogattam, de így nagyon darabos maradt ezért turmixoltam és passzíroztam is:-) Fő a biztonság:-)

A vajkrémhez egyszerűen hozzákevertem a ribizli redukciót. Isteni. Finom savanykás íz.
DE!!! És jött egy kis csavar is. Imádom ezeket a krémeket de tömények. Kipróbáltam miylen ha lazítva van egy kis cukrász habbal. CSUDI!!!
Nem voltam túl bátor, nagyon óvatosan, keveset adtam a krémhez a cukrász habból, szerintem fele fele arányban is nagyon jó, de majd ezt is kipróbálom.

Mesés színe van a ribizlis krémnek:-)
Fahéjas krém is készült, annak a receptje itt található.
Ezt a krémet csak töltéshez készítettem, a burkoláshoz és díszítéshez a sima svájci vajkrémet használtam, a rózsák készítésénél még egy kis csereszyne színű ételfestéket is, de erről olvass tovább itt.

Félgömb piskóta készítéséhez itt találsz receptet és segítséget.

12795381_988507777897054_7157165344098143594_n

Így készítsd a díszítést

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s