tortadíszítés · tortás alapok

Vajkrém rózsás torta díszítése

Minap érkeztek meg a nagyobb méretű félgömb formák, és az egyik igen rossz állapotban jött, a formának semmi baja, de a csomagolása…. brrrrr….
Mindig kipróbálok mindent, ez nekem is jó móka, nektek pedig segítség, hogy mit, mire, hogyan kell, érdemes használni:-)
Így nem maradt más “választásom” jöhetett a félgömb forma tesztje. Imádtam:-)))
Maga a forma is szívmelengető, hogy gömb alakú, és külön öröm volt, hogy elsőre sikerült megsütni benne szépen a piskótát.

Készült is belőle torta:-)
A félgömb forma piskóta receptje itt található.

Ribizlis vajkrém recept

Fahéjas vajkrém recept

Összeállítás, díszítés

A félgömb formát 3 részre vágtam a piskóta szeletelővel, mert így egyenletes, szép, egyenes vonalú vágásokat kapunk:-)
A lapokat töltsük meg az ízesített krémekkel, majd a sima svájci vajkrémmel készítsünk morzsakabátot. Kicsit féltem hogy mit kezdek a félgömb formával, hiszen olykor az egyenes szélekkel is küzdésbe keveredek, de nem okozott gondot:-)

Mehet a hűtőbe kb 30-40 percre.

Elkészítettem a rózsákhoz is a vajkrémet. Kaptam egy kis ribizli ízesítést és ételfestéket is, hogy szép színátmenetes legyen. A Sugarflair cseresznye ételfesték pasztáját használtam. IMÁDOM!

A krémek készen vannak, habzsákba töltöttem és mivel csak 2 db 1M dekorcsövem van:-))) már nem veszek el többet a GlazurShop készletéből, mert akkor mi marad nektek:-) így csak két zsákot töltöttem be. Elkezdtem a díszítést.

Itt találsz videós segítséget ehhez a vajkrém rózsa készítéshez.

 

A tetejénél, kimostam az egyik 1M dekorcsövet, új habzsákba töltöttem a világos krémet és díszítettem a torta tetejét is.
Végül kis fehér cukorgyöngyökkel díszítettem és pár kis virágot is rajzoltam az 1M dekorcsővel.

Ilyen lett.