Vajkrémek

Csokoládés krém, párizsiasan

Kedvenc lesz az biztos! A csokit imádom, az étcsokoládét,  de eddig … finomak voltak a krémek de….. EZ VISZONT!!!! <3
IMÁDOM!!!!!

Kezdjük is el!

Francia vajkrémet készítettem, mert a dobos krémjéhez is tojássárgáját használnak, recit itt találsz.
A kész krémhez 2 ek holland kakaóport és 2 ek puncs aromát adtam. Jól elkevertem.

Az étcsokoládé pasztillát kb 30 dkg-ot felolvasztottam vízgőz felett, 1 dl tejszínnel. A tejszín maradékát  1 dl-t puha habbá vertem. Mikor a csoki kihűlt a habot belekevertem, nem óvatoskodtam, mivel nem kemény habbá vertem a tejszínt, így nem is törhet össze:-)

Az étcsokis tejszínes keveréket a kakaós vajkrémhez adtam és jól átkevertem. Eszméletlen szép a színe, és az íze <3

Aki a csokit szereti kötelező alap recept!!!!

A kis piskóta lapokat töltöttem és morzsakabátot is készítettem majd ment a hűtőbe pihenni.