tortadíszítés

Dobos torta, ahogy Zsuzsa néni szereti

Zsuzsa néninek, a fő kóstolómnak szülinapja van. Készítettem neki végre egy Dobost, mert ahányszor viszek kóstolót, mindig kérdezte, mikor készítesz nekem Dobost:-) Zsuzsa néni imádja a karamellt és a grillázst is:-)

Készítettem neki egy igazán különleges díszítésű, minden jóval, kedvenceivel megrakott tortát.:-)

Piskóta recept.
Csokoládés párizsi krém recept.

A díszítésnél karamell dekort, húzott mogyorót, mogyorós grillázst használtam.
A karamell díszekkel már rutinosan dolgozom:-) Cukrot karamellizálok és kanállal elhúzom a sütőpapíron, attól függően milyen mintát, alakot szeretnénk, hagyom megszáradni és roppant óvatosan leszedem a papírról. Mivel vékonyak, elég törékenyek:-))

Tegnap sikerült először -és nem tudom hogyan- oylan karamellt készíteni amihez bár semmi plusz dolgot nem kevertem de lyukacsos lett:-)))

A grillázs meg egyszerűen karamellizált cukor, apróra vágott mogyoró keveréke. A mogyorót öntsük le a karamellel, hagyjuk megszáradni, majd törjük apróra. Én zacskóban szoktam megtörni, így rend marad a csöppnyi konyhámban:-))