ízesítők · Pohárkrémek

Vajkaramella szósz készítése

IMÁDOM!!! Gyerek koromban gyűlöltem a karamellát, rossz votl az íze:-) Most meg, meg vagyok vadulva bármiért mai karamellás:-)))

Tegnap készült Zsuzsa néninek a szülinapjára Dobos torta, és mivel most az egész tortát megkapta -egyébként Ő a fő kóstolóm:-)- krém és piskóta pedig bőven maradt, sőőőt itthon megkérdezték, hogy mi van mi nem kapunk ebből… hát készítettem pohárkrémet is.
De akartam egy kis csavart a pohárkrémekbe, ezért készítettem vajkaramella szószt.

Könnyű elkészíteni és akár csokival, akár banánnal -banofi- isteni:-)

A cukrot karamellizáljuk, én kb 10 dkg kristálycukrot használtam, ha szép színe van akkor mehet bele 8-10 dkg vaj. Vigyázzunk mert boszorkányos dolgok történnek, fröcsög….. kevergessük, és mikor elolvadt az összes vaj, akkor mehet bele 1 dl tejszín. Jól forraljuk át és kész is van!!!
Állás közben szétválik a vaj, de ha ez megtörténik keverjük át és már ismét egynemű.

Én megcsavartam, mert egy csipet sót is dobtam bele, nagyon finom!!!:-)

Csokis krém, párizsiasan recept.

Piskóta recept

És ha kedvet kapnál, a Dobos torta receptje és készítése itt található.

 

dobos_torta_zsuzsa_neni_modra_tortaiksola-1 (2) dobos_torta_zsuzsa_neni_modra_tortaiksola-1 (7) dobos_torta_zsuzsa_neni_modra_tortaiksola-1 (8)