krémek · Vajkrémek

Cukrász krém készítése

Már régóta nézegetem ezt a krémet, túl nagy izgalmat nem keltett bennem, egészen eddig:-)
Nagyon finom, bár az állaga nem igazán tetszik:-( Habos, megáll, nyomható habzsákból de valahogy nem az igazi.

Én most kevertem egy nagyon kevés vajat bele, így már jobban tetszik a kinézete:-)

Lássuk:

  • 6 db tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 30 g liszt
  • 375 ml tej
  • 1 ek vanília kivonat

Elkészítés:

A tejet forraljuk fel a vaníliával. Jobb lett volna ha van itthon vanília rúd, de nem volt, így maradt a kivonat.
A tojások sárgáját a cukorral és a liszttel keverjük el.

Ha forr a tej, mehet bele a tojásos keverék, folyamatosan, gyorsan kavarjuk és öntsük bele az egészet. Sűrű krémet kell kapnunk, addig maradjon is a gázon. ha besűrűsödött akkor vegyük le a gázról.

Én átpasszíroztam, bár nem volt csomós:-)

Hagyjuk kihűlni. Puding, sűrű puding állaga lesz. Habzsákba tettem és kinyomtam, nekem ahogy írtam nem tetszik az állaga. Olyan fura, kicsit mintha morzsás lenne a krém… Raktam bele, ehhez a mennyiséghez 10 dkg vajat, habosítottam és összekevertem a két krémet, így már finomabb állagot kaptam, és egyáltalán nem vajas az íze.

Díszítéshez sokkal jobban tetszenek a svájci, olasz vagy francia krémek, de ez is szépen tartja a formáját és ami nagyon tetszik az íze ❤

Nézd csak, ez a bajom vele…
De cserébe nagyon finom:-)

1937083_990668197681012_2435203854606541086_n

Ha te is készítenél húsvétra cupcaket akkor itt a recept és a díszekhez a segítség

 

Mentés

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s