Húsvét · tortadíszítés

Nyuszi popsi torta készítése

Igazi kedvenc lett, bár előtte nagyon féltem ettől a tortától és nem is a tortától hanem a formától:-) Mi a fenét fogok kezdeni a félgömb formával, hogyan vonom be…. A sima tortákkal már szereztem gyakorlatot, azoknak simán nekilátok, de most… Hát fölösleges volt az aggódásom:-)

Készítettem, termékteszt során félgömb piskótát, ment a fagyasztóba, várva, hogy torta készüljön belőle.

Most itt volt az idő a tortára.

Tehát készítsünk félgömb formával piskótát. Itt találsz segítséget hozzá.

Most puncsos krémmel készítettem, és ez is egy teszt része volt, ugyanis nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz ha a fagyasztóból veszem ki a svájci vajkrémet. PÖPEC! 🙂

Tehát a vajkrém adott volt, és most pudingot főztem, sűrűbbre mint a zacskón szerepkő előírást. Hagytam kihűlni a pudingot.
A vajkrémet és a pudingot habosítottam és már kész is volt a krém:-) Na ilyen gyorsan sem készült még töltelék:-)

A tortához kellett még sütnöm cupcaket, és én ….. nem tudom mit gondoltam… de csoki pasztillás cupcaket sütöttem:-) nem volt valami jó ötlet:-))) Hogy miért? Azért mert a csoki pasztilla nem olvad el, így a cupcake ha épp a szélére jutott a pasztillából ott nem lesz túl stabil:-))) Ez van:-)
A kész és kihűtött cupcake-ből 3 db-ot használtam. 2 db-nak levágtam a tetejét-ezek lesznek a nyuszi lábai, 1 db-nak pedig az aljából vágtam le, ez lesz a nyuszi farkincája.

Sokat filóztam azon, hogy rögzítsem-e a cupcake darabokat fogpiszkálóval, de aztán úgy döntöttem, hogy a krémmel oldom meg, hogy a helyükön maradjanak:-) Ott is maradtak:-)

Tehát a félgömb piskótából van 2 db. Az egyiknek az alját levágtam, hogy stabilan megálljon. A piskótákat pedig 3 egyenlő részre vágtam.
Következik a töltés. Megtöltve, előburkolva, yippp:-)
Odanyomtam a félgömb torta oldalához a 2 cupcake lábacskát. Odatapadt de nem volt stabil. Krémmel szépen körbekentem, áthúztam, igazgattam. A farkincája szinte magától is ott maradt volna a torta tetején de azt is körbekentem.

Irány a hűtő! 20 perc után gyönyörűen összetapadtak az “alkatrészek”.
Jöhet a díszítés.

Rózsaszín fondantból a tappancsok párnáit elkészítettem. Ez nem extra meló, 2 nagyobb gömb és 6 egészen kicsi. A 2 nagyobb gömböt lapítsd el, ovális formát kell kapjunk. A 6 kicsi gömböt is így készítsd.

A füvet már akkor készítettem el mikor a fotózásnál nem tetszett, hogy olyan üres az állvány:-)
Kókuszreszeléket színeztem ételfestékporral. Ennyi:-) Csudi ötlet:-)

Térjünk vissza a nyuszi popsi tortához. A hűtőben összeállt, a krém megkeményedett. Jöhet a díszítés.
Egyszerűen megszórtam, nagyon megszórtam nagy kókuszreszelékkel, kókuszpehellyel. Odalapogattam a tortához, hogy oda is tapadjon. A lábacskáit üresen hagytam, rányomtam a kis fondant párnákat, szépen oda is tapadtak, majd ahol üres hely maradt megszórtam ott is kókuszpehellyel és reszelékkel.

És a végeredmény:-)