tortás alapok · Vajkrémek

Svájci vajkrém a fagyasztó után

Nagy próba volt:-) Már olvastam, hogy simán lehet fagyasztani a kész krémeket, svájci, olasz. Most én is megnéztem mi történik.

Szobahőn ki kell teljesen engedni, ez szép hosszú idő:-) Aztán habosítani kell. Nagyon szép állagot kap, minden rendben van vele egy pici dolgot leszámítva.
Ha elkészítenéd a svájci vajkrémet RECEPTET iit találsz, videós segítséggel, magyar nyelven.

A friss krém nagyon “lágy”, habos, gyönyörűen lehet vele dolgozni , burkolni. A fagyasztóból kivett krém egy kicsit keményebb állaggal bír, amit én nem igazán szeretek, mert nehezíti a munkát, töltésnél és burkolásnál is.

Én most adtam még egy kis vajat hozzá, puha vajat és azzal habosítottam ki teljesen. Így már tökéletes lett az állaga.

A fagyasztott krém eláll a fagyasztóban, így tudunk előre dolgozni, de ahogy írtam, tapasztalatom alapján jobb a friss:-)

Nézd, ezt a tortát készítettem ezzel a krémmel.

Ha elkészítenéd, kattints.

nyuzsi_popsi_torta-husvet-tortaiksola-1 (1)