Piskóták · tortás alapok

Fehér csokoládés piskóta recept, 2

Szintén ajánlás útján készült a piskóta. Ági nagyon szépen köszönöm a receptet:-) ❤

HV:

  • 6 tojás
  • 50 g vaj
  • 100 g fehér csokoládé
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • 1/2 cs sütőpor

Elkészítés:

160 fokra melegítsük elő a sütőt. Ez a mennyiség egy 26 cm-es kerek formához elég.

A fehérjét verjük habbá a cukor felével. A sárgáját is keverjük ki, habosítsuk a cukor másik felével.

Közben a vajat és a fehér csokoládét olvasszuk fel, ne forraljuk csak olvasszuk.
Ha kész mehet bele a sárgájás alapba, óvatosan, nehogy összekapja a meleg csoki a sárgáját, folyamatosan keverjük. Mehet bele a liszt is és a sütőpor. Én össze szoktam szitálni, így könnyebb lesz a piskóta.

Ha kész akkor a fehérje habból egy kicsit keverjük a tészta alaphoz, biztos, hogy kelleni fog, mert elég sűrű az alap. Ezzel előlazítjuk, majd mehet bele a maradék fehérje hab is. Szépen keverjük át.

Kivajazott, lisztezett, csak az alján sütőpapírral bélelt formába öntsük, húzzuk fel a piskóta tésztát a forma oldalára és irány a sütő.

Kb 40-50 perc. ne nyissuk rá a sütő ajtaját, mert összeesik… Ha kész, kapcsoljuk le a sütőt és résnyire nyissuk meg az ajtaját, így hűtsük ki. Csodás a tészta:-)

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s