fondant kiegészítők

Ombre tortadíszítés, virágokkal

Imádom, végre volt lehetőségem kipróbálni. Alapvetően szeretem az OMBRE -színátmenetes-díszítést, vajkrémeset már készítettem párat, de most fondanttal is kipróbáltam.
Igen, fondanttal. IDŐ, sok sok idő lesz, ha van módod inkább cukormasszából készítsd a díszeket.

Én most egy 10 cm-es kerek tortához készítettem a díszeket. Így is jó sok kellett, mert aprók a díszek.

Képeket nem készítettem, mert egyszerűen komoly rohanásban voltam:-)

A fondantokat, sötét lila, orgona lila és fehér voltak az alapok. A sötét lila és fehér fondant keverékéből is készült egy közepes lila szín és abból is készültek virágok.

Az elején még az 5 szirmos kis virág kiszúrót használtam, majdnem sorozatgyártásban….. aztán mikor meguntam már csak egyszerűen köröket készítettem és fodrosra hajtogattam:-)

A fondant alapvetően nem erre való, megküzdöttem vele, mert a fondant puha, így nehéz volt hajtogatni de sikerült.

A kész kis virágokat, fodrokat szárítóra tettem, és most milyen jól jött a tavalyi karácsonyi ajándékom egy kedves vevőmtől:-) Kaptam tőle virág szárító habszivacsot:-) Pont jó volt a mérete ❤

12512766_1005121589569006_6277421384384974314_n 12718191_1005121606235671_6220860776123325974_n

Ilyen lett a kész torta:-)

lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (9)

Visszatérve kicsit még a díszekhez, a cukormassza azért is jobb, mert nagyon vékonyra lehet nyújtani. A fondantot nem lehet szuper, extra vékonyra nyújtani mert szakad. Így szép lett azért:-)

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s