Húsvét · Szülinapos torták · tortadíszítés

Szülinapi ombre torta

Édesanyám születésnapjára készült ez a fehér csokoládés, mascarponés, málnás krémes torta. Az alap fehér csokoládés piskóta. Lila fondant díszekkel lett dekorálva. A tortadobot is díszítettem, steppelt mintával.

A tortát könnyű volt tölteni és összeállítani is. A ganache-al meggyűlt a bajom, nem kicsit:-( Valahogy nem sikerült, de most már tudom mi volt a gond.
Ha fehér csokoládéból akarunk ganache-t készíteni akkor 3-4 rész fehér csoki és 1 rész tejszín. Különben csúfos, valamit kapunk:-((((

A burkolás könnyű volt, kinyitottam a funcakes fehér fondantját, imádok vele dolgozni, ahogy a vevőim is:-)
A kis színes virágok, fodrok megszáradtak, lehetett ragasztani mindet. Alul a sötét sor kezdődött aztán világos, világosabb és fehérrel zártam a sort. Az ehető ragasztó egy pillanat alatt odatapasztja imádom:-)

Elkészült a torta, készült “nyuszi” is, amolyan Viásan, egyszerűen. Figurában nem vagyok valami jó:-)
Kis hortenziák is készültek, fondantból, még jó hogy Petra tanfolyamán -Violet & the Botanist megtanultam az alapokat:-)

lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (1) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (5) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (6) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (9) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (10)

A torta készen volt szombat este, mert vasárnap utaztunk haza édesanyámhoz. Én nyugodtan elvoltam, hogy készen is vagyok:-)

na jó de hol a a felirat?:-)

A betű kiszúró készlettel dolgoztam, öröm vele dolgozni. Igaz ékezetes betűk nincsenek benne, de az megoldható könnyedén:-)

lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (2) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (8) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (11)

És az ünnepelt <3

lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (3) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (4) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (7) lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (8)

Hogy mit keres a # a tortán?:-)))) Ha édesanyám feltöltené az instára akkor jól jöhet:-))))