ízesítők · tortás alapok

Gourmet ízek a tortában, mit mivel párosíts

Számtalan alkalommal gondolkodom el azon, hogy melyik íz páros a legjobb a tortában. Olykor igen szokatlan párosok kerülnek össze, néha pedig klasszikus ízek. Bátran kísérletezzünk, ha félősek vagyunk akkor készítsünk pohárdesszertet először és kóstoljunk.

 1. Creme Brulée
  Igazi klasszikus:-) Gazdag ízű vaníliás cukrászkrém krém, karamell szósszal, fehér csokis ganache-al. Ha bevállalósak vagyunk és nem óriási méretű tortát készítünk akkor karamell krokantot is tehetünk a rétegek közé.
 2. S’mores
  Itthon kevésbé elterjed, igazi amerikai édesség. Pillecukros krém, gazdag étcsokoládé ganache és a rétegek között keksz darabkák. Isteni:-)
 3. Fahéjas csiga
  Imádom a fahéjat:-) Készítsünk fahéjas piskótát, vaníliás krémsajt krémmel, magvakkal, fehér csokis ganache-al.
 4. Key lime pite
  Klasszikus amerikai desszert. Készítsünk lime lekvárt- nem nehéz- én már készítettem citromosat és marakujásat is, a kedvenc krémünket ízesítsük vele. Én a svájci vajkrémet kedvelem legjobban. Fehér csokoládé ganache-al burkoljunk.
 5. Csokoládé bon bon
  Kedvenc:-) Gazdag csokoládés piskóta alapon, finom csokoládés krémmel. A bátrabbak még ízesíthetik tovább is, pálinkával akár:-) Étcsokoládés ganache-al burkoljuk.

Micsoda ötletek, hamarosan Magyar vonatkozásban is érkezik íz párosítás <3

Forrás: http://www.cakecentral.com