krémek · tortás alapok

Tejcsokoládé ganache készítése

A ganache kényes darab:-) Főleg ha nem étcsokiból készül. Csúfos kudarcot vallottam a fehér csokis ganache készítéssel, de most már utána olvastam, tudom a helyes arányokat:-)

Fontos, hogy jó minőségű csokoládét válasszunk, magas kakaóvaj tartalommal. Fontos még, hogy a tejszín is kellő zsírtartalommal bírjon, legalább 30% .

Nem mindegy a sorrend sem, nem együtt melegítjük a tejszínt és a csokit, hanem először a tejszínt melegítjük, és ebbe kerül bele a csokoládé.

étcsoki ganache receptet

Tejcsokoládé ganache készítése:

Az arányok, mivel pontos recept nincs:-), tehát tejcsokoládénál 2,5:1 arány, vagyis két rész csokoládé 1 rész tejszín.

Melegítsük fel a tejszínt, ne forraljuk, melegítsük. Mérjük ki a csokoládét.

Ha meleg a tejszín vegyük le a tűzről és öntsük át egy másik edénybe. Mehet bele a csokoládé és kevergessük.
Szépen oldódik, végül ha jól átkevertük, egynemű fényes csokoládé krémet kapunk. Most már hagyhatjuk is békén, szépen be fog sűrűsödni.
Ha nem használjuk azonnal tegyük hűtőbe, akár 1 hétig is eláll hűtve. Fagyasztani is lehet akkor 6 hónapig tárolhatjuk.

Ha hűtjük akkor használat előtt vegyük ki a hűtőből és hagyjuk melegedni. Habosítsuk ki és már használhatjuk is.

Ha olvasnál még tippeket a GANACHE témában akkor kattints az ÉDES ÚTMUTATÓ, ganache cikkre.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s