habok · krémek · Pohárkrémek

Citromkrémes morzsás pohárkrém

Isteni!!! Nem lehet abba hagyni:-) Komolyan:-)

Pinteresten találtam a recit, a GlazurShop PRÓBA albumába mentem el a kipróbálandó reciket.
Ma erre  volt csak időm, mert készülnek az E-book-ok🙂

HV: 4 pohárhoz

  • 75 g  keksz
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 2 citrom
  • 150 ml sűrített tej
  • kevés sárga ételfesték
  • 200 ml tejszín
  • 2 ek vaníliás cukor
  • eper, málna a díszítéshez

Elkészítés:

A kekszet törjük össze zacskóban, morzsát kell készítenünk. A felolvasztott vajat és a morzsát keverjük össze. Ez lesz az alapunk.

A sűrített tejet és a citromok levét és héját keverjük el, jó alaposan. Adjunk hozz egy kevés sárga ételfestékpasztát a színe miatt.

A tejszínt verjük habbá, ízesítsük a vaníliás cukorral.

A citromos alapot és a tejszín kicsit több mint felét, én az egészet bele tettem:-) keverjük át és kész si vagyunk.

A morzsát adagoljuk poharakba, erre kanalazzunk a citrom krémből. Díszítsük tejszínhabbal-már ha maradt- és eperrel vagy málnával.

Isteni, gyors desszert:-)

citromkrem_morzsaval_poharban-tortaiskola-recept

Recept forrása: http://www.sprinklebakes.com