Szülinapos torták · tortadíszítés · tortás alapok

Cicás doboz torta készítése

Volt fejtörés bőven, merjem ne merjem… Az életben nem készült még négyzet torta, nem hogy állat:-) Figurában borzalom gyenge vagyok, így az kiesett a körből, maradt az hogy kis tortából lesz cica faragva.
Találtam egy nagyon jó ötletet a pinteresten, bár ott fondantból készülhetett a cica. Én tortából faragtam és burkoltam:-)

Életem első találkozása volt a ganache-al is. Nagyon jó, de kicsit ijesztő a vele való munka. A tejcsokis nagyon jó állagú azzal nincs gond lassan keményedik, de az étcsokis menet közben keményedik, nehéz vele a munka.
Slussz poén volt, hogy kénytelen voltam fagyasztani a ganche-at, mert elcsúszott az idő….
Jelentem a fagyasztó után is pöpec a ganche:-)
Így nézett ki mikor már szobahőn állt, ilyesztő volt megvallom:-) Kicsit rámelegítettem és habosítottam, meg is javult:-)

12974360_1014621698618995_7181932316256851445_n

A piskótákat megsütöttem, méretre vágtam és meg is töltöttem, csokoládés mascarponés, és málnás mascarpone krémekkel.

10898093_1014621645285667_7348358231309575870_n 12963583_1014621768618988_2113409349007709860_n

A cica részleghez félgömb formában sült piskóta, csokis krémmel lett töltve és tejcsokoládés ganache-al lett bevonva.

12961557_1014621765285655_9194188683548168933_n12987094_1014621691952329_8683126410509635592_n 12963476_1014621755285656_1119382630394334705_n

A ganache-al folyamatosan kell dolgozni, simogatni, igazgatni, de cserébe ha végre kész akkor elképesztően stabil burkolatot kapunk amit könnyedén burkolhatunk fondattal.

A nagy doboz rész több rétegből állt, az étcsokoládés ganache-al lett burkolva.

13007309_1014621818618983_8393350136148975278_n

A fondant funcakes fehér fondanttal készült. Kedvenc:-)

A négyzetes burkolás elég nehéz…. őőőő nekem nagyon nehéz volt és sokat gondolkodtam mi lesz a széleknél. Youtube, pinterest és válaszottam. Összesimogattam a széleknél és egyszerűen levágtam ollóval a felsleges fondant darabot, majd tovább igazgattam a simítóval és kézzel is. Nagyon jó:-)

12472318_1014621855285646_8235242882867850505_n

A doboz tetejét is így burkoltam. Jöhettek a díszek. A papírzsepi a legjobb móka:-) Mindenképpen cukormasszát használjunk hozzá. Nyújtsuk ki vkonyra, vágjuk darabokra és egyszerűen hajtogassuk kedvünkre. Hagyjuk száradni, végül pedig ragasszuk fel ehető ragasztóval a fondanttal burkolt tortára.
TIPP: a cica fejét tegyük a helyére és azt rakjuk körbe a zsepikkel. Illetve a cica bajsza mehet horgász damilból:-)))

A cica feje készült el és a tappancsok, többre nincs is szükség. Nem fotóztam mert időm nem volt rá…

Készítsünk kis csíkokat fondantból, ezek is díszek a tortára, oldalt a kékek.

A tortához készült fondant gombolyag és parketta mintás tortadob is.
Készült hozzá masni is, csúfos kudarc volt a fondantból készítve:-(((  Cukormasszából kell azt is készíteni:-)