Vajkrémek

Barna cukros francia vajkrém recept

Már annyiszor olvastam, néztem ezt a módját a francia vajkrémnek, hát ki is próbáltam.
Nagyon finom, kicsit karamellás íze van, és szép mély arany színe. Gyönyörű:-)

HV:

  • 6 tojássárga
  • 200 g barna cukor
  • 60 ml víz
  • 500 g vaj

Elkészítés:

A tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük .

barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (9)

Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup állagú legyen, vagy ha van hőmérőnk akkor  112 fok. Hasznos, vásárolj jó minőségű cukor hőmérőt, és többet nem lesz gondod a vajkrémekkel.

barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (7) barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (8)

Ha kész a szirup, akkor óvatosan, folyamatos keverés közben adjuk a habos sárgájához. Keverjük amíg sűrűsödik, kb 5-10 perc, nem mértem az időt. Nem lesz habos de nagyon kivilágosodik és sűrűsödik a krém

Adjuk hozzá adagonként a puha vajt folyamatos keverés közben. Nagyon jó érzés látni ahogy krémesedik és áll össze, mert megmondom őszintén kis gatyesz tele volt, mert nem készítettem még ilyen krémet és elképzelésem sem volt mi lesz a vége:-)

barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (6) barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (5) barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (1) barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (2) barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (3) barna-cukors-francia-vajkrem-recept-tortaiksola-1 (4)

Ha többet szeretnél tudni a vajkrémekől, recepteket próbálnál ki akkor, íme, összegyűjtöttem az összeset. Tippekkel, trükkökkel.

Sőt, ha szeretnéd könyv formában eltenni magadnak, akkor INGYENESEN letöltheted az összes ebook-ot <3