tortadíszítés · tortás alapok

A tökéletes szivárvány torta…

szivarvany

Rengetegen kérdeztétek, hogyan, mivel színezzem, hogyan töltsem, hogyan vágjam fel….
Most fény derül mindenre és minden kérdésre érkezik válasz is:-)

Alapvetően a szivárvány tortához, fehér piskóta receptre lesz szükséged, hogy könnyedén színezhesd.

Miért?
Mert a klasszikus piskóta receptekben tojássárgáját is használunk de az a sárga színe miatt megnehezíti a kék és zöld színek elérését. Így ha készítünk egy fehér piskóta alapot azt könnyen tudjuk színezni mivel fehér az alapszíne.

Ha kész a szivárvány színű piskóta lap, lapok, akkor jöhet  a krém.
Milyen krémet használjak?
Bármilyet, ami nem túl lágy. Ez miért fontos?
Mert a szép vágási felülethez elengedhetetlen hogy a krém is viszonylag szilárd legyen és ne maszatoljon ahogy felvágjuk. Sok krém a hűtőben megkeményedik, ezekkel nagyon egyszerű dolgoznunk. De jó hír, a mascarpone krém is tökéletes, mert teszünk bele csokoládét így az is stabil állagú lesz.
Ezt a tortát én most  vaníliás svájci vajkrémmel töltöttem.

szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (1)

Ha maszatolós a krémed akkor minden vágás után mosd le forró vízzel a kést. Ez segíthet hogy ne maszatold össze a vágási felületen a piskótát a krémmel. Én még így is lemostam a kést, hogy elég stabil volt a krémem, biztos ami biztos.:-)

Életem első szivárvány tortája, nekem nagyon tetszik, élnek a színek, nagyon élénkek. Imádom. Készítek majd belőle pasztellt is, de most ez volt a cél, hogy nagyon intenzív legyen:-) Itt találsz segítséget és meg is vásárolhatod a festékeket ha tetszenek.

Kis kulisszatitok:-))) Fotózás közben -ami a kanapémon történik, hol máshol- eldőlt a torta úgy ahogy van. Nem tudtam sírjak vagy nevessek, végül a nevetés mellett döntöttem, még jó hogy csak úgy készült és egyik családtagomnak sem volt szülinapja amire készült volna a torta.:-)
Gyorsan letöröltük a kisfiammal a fényképezőt és mehetett tovább a munka:-)
Folyamatosan mondta, torta, torta.. kóstol:-) Istenem:-) Ezért érdemes még akkor is ha éppen hulla fáradtan a hátam közepére kívánom a sütést, díszítést, fotózást ….elkészíteni a tortákat:-)

13100668_1025498034198028_6394939044387877724_n

De nézzük csak miylen is lett….
szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (7) szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (1) szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (3) szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (4) szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (5) szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (8)

Direkt fotóztam le ennyire közelről a piskótákat is. Mesések a színek és nagyon jó az állaga a tejszínes fehér piskótának.
Itt találsz segítséget és meg is vásárolhatod a festékeket ha tetszenek.

szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (9) szivarvany_torta-kesz_recept-tortaiskola (2)

Ilyen lett összességében a torta:

1b-dekorcso-teszt-tortaiskola-1 (8) 1b-dekorcso-teszt-tortaiskola-1 (6) 1b-dekorcso-teszt-tortaiskola-1 (1)

Ha elkészítenéd a vízfestékes technikát vagy a a hortenziás díszítést akkor mindkettőhöz találsz a linkeken segítséget.

Mentés