tortadíszítés

Vízfesték technika vajkrémhez

Annyiszor láttam ezt a technikát:-) nagyon tetszik de eddig valahogy nem volt alkalom a kipróbálására. Tegnap sort kerítettem rá.
Minden volt éppen “kéznél”, svájci vajkrém a fagyasztóba, színes piskóta szintén. Így bátran nekiláttam, mert elképesztően gyorsan kész van.

Megtöltöttem a tortát a vaníliás svájci vajkrémmel, morzsakabát és egy vékony réteg vajkrém következett. Hagytam a hűtőben állni, dermedni kb 30 percet.

Kikevertem a színeket, most pipacs piros és barack színnel kevertem a vajkrémet. Imádom ezeket a festékeket, szép a színük és kevés kell belőle. Fondanthoz, cukormázhoz és vajkrémhez, sőt piskóta sütéséhez is kiváló.

A torta kikerült a hűtőből és mivel nem volt kedvem mosogatni, ezért csak egyszerűen kanállal kenegettem körbe a két különböző színű vajkrémmel a tortát. Habzsákból szokták nyomni a vajkrémet még ebben az esetben is, de ahogy én láttam, jó volt kanállal is.:-)

vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (5)vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (6)

vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (8) vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (10) vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (1)

A fém vajkrém simítóval szépen elsimítottam, és kész is. Használj forgatható tortaállványt a munkád során, így jóval könnyebb és gyorsabb lesz.:-)

vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (4) vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (3) vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (2)

Még egy kis igazgatás, hogy mindenhol szép és egyenletes legyen, aztán jöhetett a díszítés.

A kis hortenziákhoz 1B dekorcsövet használtam.

 

Ilyen lett:-)
Ha elkészítenéd akkor kattints, receptek, tippek.

Két színű vajkrém hortenzia készítése

vizfestek_technika-vajkremhez-tortaiksola-1 (7)