hírek · tortás alapok

Zseniális krém párosok, na de hogyan?

Ez szüntelen jelenlévő kérdés ha új ízvilágot keresek. nem egyszer belefutottam már abba, hogy külön külön nagyon finomak a krémek de együtt…. vagy nem volt jó páros, vagy egyszerűen az egyik felülkerekedett és elnyomott minden más ízt,- nutella-málna kombó.

Néhány alapvető szabály betartásával és cseppnyi merészséggel kiváló, unikális ízvilágokat teremthetünk a magunk és a kóstolóink számára. ❤

  1. Egyensúly

Igyekezzünk egyensúlyban tartani az ízeket, túl sok erős  ízt ne vigyünk bele egy tortába, mértékkel. De van ám kivétel, mert pl a sós karamellás krémet bátran keverhetjük banános krémmel, vagy étcsokoládés krémmel, vagy a sós karamellát banánnal és azt kiegészítve csokoládé krémmel. isteni párosok. Tervezzünk előre. Álmodjuk meg, mit is szeretnénk megmutatni, bemutatni annak aki kóstolja a tortát, édességet, desszertet.

       2. Textúrák
Remek ötlet játszani a különböző textúrákkal, kicsit ropog, kicsit puha, kissé morzsalékos… Elképesztően jó érzés egy puha lágy krémben felfedezni az apró málna darabkákat, vagy a karamellás krémben mogyoró darabokat. Ne legyünk szégyenlősek, vegyünk ötletet bárhonnan, csokik, cukrászdák desszertjei, bonbonok….

      3. Egyszerűség

Néha a kevesebb több, sőőt, sokszor:-) Vannak klasszikus párosok amiket szinte mindenki ismer. Csokoládé-málna, csokoládé-eper, vagy a csokoládé legyen fehér csoki és málna vagy eper. Ezek fantasztikus ízkombinációk, de alap még nálam a csili és csoki keveréke, vagy a körte csokoládé… a végtelenségig lehet sorolni azokat íz ízeket amik kettesben is szuperek. jajj majd kihagytam a mák és citrom, citrom és málna…. látod, végtelen:-)
Az én kedvenc csokoládé krémem receptjét itt megtalálod.

Elakadtál? Új ízt próbálnál?

keress egy jó alapot és azt vidd tovább. pl, legyen a

CSOKOLÁDÉ

dobos_torta_zsuzsa_neni_modra_tortaiksola-1 (13)
málna
eper
– csili
– mangó
marakuja
– kávé

CITROM

makos_citromos_cupcake_levendulas_rozsavizes_vajkremmel_glazurshop
– vanília
– málna
– eper
áfonya
levendula
– barack

VANÍLIA
earl grey tea– banán
-karamell

EPER
-vanília és bazsalikom- pezsgő
lemon curd
– fehér csokoládé

MÁLNA

verarancsos_malnas_torta_valentin_napra_tortaiskola-recept-1 (8)
marakuja
–  fehér csokoládé-pisztácia
lime

Én folyamatosan kísérletezem most már, van hogy nagyon jól sikerül minden van hogy javítani kell az elgondoláson. Ilyen a málna nutella, a málna mindent visz:-) nem jó páros….

Licsis rózsavizes— extrem finom ❤

licsis_rozsavizes-joghurtos-torta_vajkrem_rozsakkal-tortaiskola-5

Gyömbéres narancsos, trüffel

 

10403253_862957570452076_2578858485215907742_n

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s