Epres finomságok

Epres álom <3

Ez a recept egy női magazinból lett kipróbálva… Őőőő, nagyon finom de valami iszonyat fura dolog történt a hűtőben a desszerttel….
Gyorsan készen van, habos, lágy, isteni de legközelebb az én utamat járom a készítése során:-)

HV: 16 cm-es  kerek formához

Piskóta

  • 2 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg liszt

Töltelék:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 1 zacskó expressz zselatin fix
  • citromfű
  • eper

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 165 fokra.

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük el.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A sárgájás masszához óvatosan keverjük a fehérje habját. Ez a klasszik felvert piskóta recept egyébként:-)
Vajjal kenjük ki a formát, az aljára tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a piskóta masszát és irány a sütő, kb 15-20 perc.

Ha kész hagyjuk kihűlni.

A krémhez keverjük el a mascarpone sajtot a vaníliás cukorral.
A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel.

A tejszínt verjük habbá.

A citromfüvet aprítsuk fel és kb 2-3 maréknyi epret is aprítsunk fel kis kockákra.

Az olvasztott csokoládét langyosra hűtöttük, de még folyik. Mehet is bele a mascarpone alapba. Keverjük el.
Adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, keverjük át.
Jöhet az ízestés, vagyis a citromfű és az eper. Ezzel is átkeverjük. Végül hogy meg is kössön jöhet a zselatin.
Imádom ezt a zselatint mivel nem kell főzni:-) Kötelező darab a háznál:-)

epres_csokis_alom_recept-gyors-tortaiksola-1 (3)

A torta összeállítása következik. A piskótáról szedjük le a sütőpapírt és tegyük vissza a formába.
A nagy epreket felezzük el és vágási felülettel állítsuk bele körbe a formába, jó szorosan.

epres_csokis_alom_recept-gyors-tortaiksola-1 (5)
Öntsük nyakon a kész krémmel és irány a hűtő legalább 5-6 órára.

Na és akkor a kis malőr….. Nem szeretem a tejszín felverni, mert nem mindig sikerül. Általában a még nem jó még nem jó… már nem jó állapotot sikerül elérni. A recept felvert tejszínt írt, hát megpróbáltam, véletlenül sikerült is:-)

nem tudom mi okozhatja -édesanyám szerint- az eper savassága kicsapott valamit a krémben, mert mire felvágtuk, másnap, olyan mintha túrókrém lenne. Nem romlott meg, elképesztően finom volt de mintha túró lenne.:-((((
Ronda de finom:-)

legközelebb simán felverés nélkül kerül majd a krémbe a tejszín ahogy eddig is:-)))

Ilyen lett!

epres_csokis_alom_recept-gyors-tortaiksola-1 (1) epres_csokis_alom_recept-gyors-tortaiksola-1 (2) epres_csokis_alom_recept-gyors-tortaiksola-1 (4) epres_csokis_alom_recept-gyors-tortaiksola-1 (6)