Piték

Kókuszos pillecukros pite, kakaós tésztában

A hétvégére külön öröm volt készülni, mivel most nem csak a megszokott kóstolóim kaptak finomságot. Kihívás volt a javából, hogy ugyan gyerekeknek, lányoknak is ízlik-e amit készítek.:-)

Tudtam hogy szeretik az édességet és a pillecukrot így a pillecukros piténél maradtam de most nem étcsokoládéval készítettem hanem fehér csokoládéval. ISTENI <3

A pite tésztája kedvenc, ugyanis nem kell vakon sütni, bár most hogy egész nagy formában készült így inkább vakon sütöttem elő. Gyönyörű, lapos lett a tészta, kedvenc <3

A krémet már ahogy írtam készítettem, csak étcsokis változatban, most kipróbáltam a fehér csokoládéval is. Nagyon finom:-)

HV:

A pite tésztát készítsük el a recept alapján. Ez egy dupla adag, így a másik fele mehet a fagyasztóba.

A csokoládét, vizet és pillecukrot vízgőz felett kezdjük el olvasztani. Kevernünk kell-gondolom ez pille cukor függő is- ami nekem itthon volt az nem nagyon akart olvadni:-) Én kevergettem, illetve féltettem a csokoládét a túl hosszú gőzöléstől is.
Amit a fehér csokinál tapasztaltam, háááttt…. nem vártam az odakozmálásig, így a tejszín most nem felverve került a habhoz hanem folyékonyan. Na így már szépen olvadt:-) Tehát a tejszínt is keverjük bele.

kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (3) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (7)

Ha felolvadt vegyük le a gőzről és hagyjuk hűlni.Tehát a csokoládé krémbe keverjük a tojások sárgáját és alaposan keverjük el. Szép csillogó, krémes állagot kapunk:-)❤ Ízesítsük a kókusz pasztával, elképesztően finom kókusz ízt kapunk:-)
Ezután a tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. Ennyi idő alatt a csokoládé is hűl annyit, hogy ne főzzük meg a tojássárgáját ha belekeverjük.

Én egyből belekevertem a tojások habját is, mert a csoki még langyos volt, gondoltam a kisfiamnak is adok a pitéből, megkezelem egy kicsit a fehérjét:-)
Jól elkevertem, de óvatosan hogy ne törjön meg a hab.

kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (2)

kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (7) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (12)

Félretettem, mert a kakaós pite közben elkészült, ki kellett venni a sütőből.

kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (9)

Beleöntöttem a krémet és irány a hűtő. A krém, igen folyik, de a hűtőben ha áll 3-4 órát mesés habos krém lesz belőle, egyszerűen imádom.

kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (8)

Ahogy állt a krém egyre jobb állagot vett fel. Nem keményedet vissza baromi keményre de sűrűsödött.

A szállítás miatt a díszítés szombat délelőtt fejeződött be egy pár szem málnával, amit a kisfiam is segített rendezgetni:-) Időm pedig nem volt -és megmondom őszintén eszembe sem jutott, hogy még fotózzam is- így már csal felvágva készült fotó:-)

kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (15) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (6) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (10) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (14) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (4) kokuszos_pillecukros-kakaos-pite-recept-tortaiskola-1 (5)