Cupcake alapok

Áfonyás cupcake, citromos cukrászkrémmel

Ismét együtt sütöttünk a kisfiammal – Molyek- imád a konyhában lenni:-) Most valami gyümölcsöset készítettünk volna, így lett áfonyás.
Sokig kicsit túl lihegettnek gondoltam ezt a fajtáját , semmi extra -bár nem kóstoltam még-  de most hogy kóstoltam is, elképesztően finom. Savanykás, nagyon gyümölcsös, elképesztő színe van, ajánlom!:-)

Semmiben nem különbözik az alap cupcake recepttől, annyi, hogy áfonya is kerül bele.

Tehát készítsük el a citromos cupcaket és tegyünk bele 1-2 marék -ki mennyire szeretné áfonyásan- áfonyát. Ne törjük össze, hiszen gyönyörűen megsül, kicsit szét is esik a végére.

afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (6) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (2) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (4) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (8)

Készítsük el a cukrász krémet is. Én ismét tettem bele vajat, most sima vajat habosítottam és azt tettem bele. Ehhez a krém mennyiséghez 10 dkg vajat használtam. És a végén belereszeltem 2 egész citrom héját.

Hagyjuk kihűlni a cupcaket és a vajjal kikevert cukrász krémet töltsük habzsákba és díszítsük.

Isteni <3

afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (10) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (9) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (5) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (3) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (7) afonyas_cupcake-citromos-cukraszkremmel-tortiskola-1 (1)