Cukormáz

Cukormáz recept, tojásfehérjeporból, gyerkőcöknek

Hétvégén kekszet sütöttünk a kisfiammal, és “kicsi” még, így nyers fehérjét nem adok neki, készítettünk tojásfehérjeporból cukormázat:-)

Gyorsan, könnyen készül, ajánlom:-)

HV:

  • 16 g tojásfehérjepor
  • 90 ml víz
  • 500 g porcukor -átszitálva-
  • 1 kupak vanília aroma

Elkészítés:

A tojásfehérjeport és a vizet keverjük el és habosítsuk. Először nagyon borzalmas sárga fura dolgot kapunk de keverjük csak tovább bátran és elkezd átalakulni fehérjehabbá:-)

Amikor habos mehet bele az első adag porcukor, kb az első 1/3. Keverjük tovább robotgéppel. Jöhet a következő adag porcukor ismét keverjük és végül az utolsó harmad porcukor is mehet bele. Habos, fényes, nagyon fehér mázat kapunk.
Ízesítsük a vaníliával, ezzel is keverjük át és kész is az alap máz. Ez még így nem lesz jó, mert nagyon sűrű, de mézi házikó ragasztásához teljes jó, de kekszhez nem, ezért hígítani kell.

coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (10)coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (3)coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (1) coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (2)  coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (8) coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (9)

Tehát kevéske, nagyon kevéske, cseppenként adjuk a mázhoz, hagítsuk kicsit, ez lesz a körvonalazó máz, ez sűrű műz.

A kitöltő vagy terülőmázhoz tovább kell hígítanunk, és tartsuk be a szabályt!

Hétvégén kipróbáltam ezt a remek ötlete, így nem maszatolódik össze az egész habzsák, könnyebb a tisztítása. Ez már a terülőmáz, amit folpackba tesszük, felcsavarjuk és így kerül bele a habzsákba. <3

coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (6) coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (11)

A cukormázat színeztem is, az új festékek nagyon jók, itt találsz bővebb infót róla.

coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (4)

A keksz egyszerűen ronda lett, vagyis a díszítése…. Ez nagyon nem az én asztalom, görbe, ronda vonalak, küzdés a mázzal…. a kisfiam úgy gondolta hogy éppen itt az ideje a hátamon ugrálni… háát… ez lett belőle:-)

coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (13) coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (12)