Vajkrémek

Svájci vajkrém felezve, cupcake díszítéshez

Az új dekorcsövekkel való teszteléshez készítettem ma krémet és épp jó alkalom volt, hogy megnézzem mi lesz ha lefelezem a mennyiségeket.
Szuper, csak felezni kell mindent és mehet is a móka:-)

Tehát a svájci vajkrém 12 db cupcake-hez

HV:

  • 3 közepes tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 330-350 g vaj

Elkészítés

A tojások fehérjét, cukrot és a sót kicsit keverjük el, nem kell habosítani csak keverjük át.

Tegyük vízgőz fölé, és itt már azért olykor keverjünk rajta egyet, de semmi idegeskedés, csak nyugiban:-) A hőmérőt csiptessük az edény oldalához, hogy pontosan mérjen.

A hőfoknak 70 fokot kell elérnie. ha elértük a 70 fokot celziuszt! akkor azonnal vegyük le a vízgőzről az edényt.
Keverjük robotgéppel, közepesen sebességen, kb 10-12perc. nagyon ragacsos, nagyon fehér “masszát” kapunk. nem lesz hab! ne aggódjunk:-) A lényeg hogy a fém edénynek amibe készült vissza kell hűlnie normál hőmérsékletre.

A visszahűlt krém és edénybe mehet apránként a puha vaj. Folyamatosan keverjük közepes fokozaton robotgéppel. Elképesztő volt nézni, hogy már az elején látszott hogy sikerül a krém:-)

A lefelezett mennyiségnél a vaj valahogy… na nem kell belőle a teljes mennyiség. Nem igazán tudom miért, ezért írtam a köztes mennyiséget. Látni a krémen maikor összeáll, ott elég is bele a vaj:-)

A meleg nagyon jót tett a krémnek, -szeder szörp készült a konyhában- jóó meleg volt, na a lényeg hogy nagyon puha de tartós állaga van így:-)

svajci_vajkrem-cupcakehez

Ha ez így kevés lenne akkor nézd meg a magyar nyelvű, videós segítséget a krém készítéséhez.

Ez a krém alkalmas az orosz dekorcsövekhez, az olasz vajkrémmel nem az igazi:-(

Nézd csak, kattints a többi fotóért és eszközlistáért:-)

russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (54) russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (52)

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s