krémek · tortás alapok · Vajkrémek

Szedres narancsos tortakrém

Valami nagyon extrát akartam, ami savanykás, fanyar… Minap készült szedres narancs főzet, állt a hűtőben arra várva hogy időm legyen szörpöt készíteni, hát nem szörp lett belőle.

A főzet nem bonyolult, 3 dobozka szeder, 2 narancs héja, némi cukor és főzzük, főzzük amíg sűrűsödik. Aztán nekem állt a hűtőben, és ez a TITOK!!!! a narancshéjnak a kis illóolajai elkezdtek aktívak lenni. A szedres főzet kapott egy nagyon finom fanyar utóízt <3 Elképesztően jó!!!!

A főzetet átpasszíroztam -a magokat nem bírjuk-.

Na a krém!:-)
Idő és energia hiányában pudingot főztem, vaníliás pudingot ebbe belekerült a szederes narancsos főzet, irány a hűtő. Előző este elkészítettem, mert tudtam hogy nem lesz időm.

Szó a puding jó kemény, áthabosítottam, lazítottam.

Készítettem egy adag francia vajkrémet – pdf formátumén ezt kedvelem a csokis krémekhez pdf formátum– és eléggé találomra a pudinghoz adtam belőle.

Áthabosítottam, egy kis Sugarflair szőlő lila festéket tettem bele és kész is.

Habzsákba töltöttem, mert komoly céljaim voltak vele:-)

A csokis krém a lehető legegyszerűbb módon készült. 200 g étcsokoládé 200 ml tejszín összeolvasztva vízgőz felett, és amikor hűvösre hűlt akkor egy adag francia vajkrém került bele. Nincs mértékem, szemre dolgoztam. A vajkrém csak extrának lett beletéve, nagyjából mindegy is a mennyiség, lazításként szerepel a csoki ganache-hoz.

szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (6)szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (1) szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (4)szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (7)szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (2)

Itt pedig a fekete vajkrém készült a burkoláshoz 🙂
Most előszíneztem kakaóporral a svájci vajkrémet és csak aztán festettem feketére.

szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (3)szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (5)

Ilyen a töltés közben

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (11)

Ilyen a burkolás közben

fekete_vajkrem-keszitese-torta-vajkrems-burkolsas-tortaiksola-1 (2)