tortás alapok

Dupla töltelékes torta készítése egyszerűen, morzsakabát és burkolás pár szóban

Új dolgot szerettem volna kipróbálni, és ki is próbáltam. Még nem vágtuk fel ugyan a nagy tortát de a kicsi próba tortákon is remekül látszott, hogy a két réteg mennyire jól mutat.
TIPP: a külső krémhez válasszunk elég stabil krémet -főzött vajkrém, olasz vagy svájci – így bátran tölthetünk középre kicsit “ingatagabb” krémet is.

A kakaós nagyon sötét piskóta kész, a krémek készen vannak akkor jöhet a töltés.

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (1) torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (7) torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (8)

A külső körben lévő krém gyönyörűen megtartja a rátett -nehéz- piskótát, egy csepp félelem nem volt bennem ,hogy megmarad-e, illetve egyben marad-e a torta:-)

Tehát, most habzsákkal dolgoztam, lényeges pont:-), a csokoládés francia vajkrémet habzsákba töltöttem és szépen kb 1 cm vastagságban körberajzoltam vele a piskótát.
A lila, szedres-narancsos krémet -ami puding alapú- szintén habzsákba töltöttem és kitöltöttem a helyet a piskótám.
Jöhetett a következő piskóta réteg amivel ugyanígy jártam el.

A megtöltött torta állt a hűtőben kb 30-40 percet.

És indulhatott a morzsakabát készítés. Erről már írtam, itt olvashatsz utána.

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (6)torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (3)

A csokis francia vajkrémből maradt még bőven így ebből készült el a morzsakabát:-) Mesésen festett, megint ment a hűtőbe 30-40 percre pihenni.

Aztán jöhetett a torta fekete vajkrémmel való bevonása. Fekete vajkrém készítése nem nehéz:-) Már írtam róla, de nagy mennyiségben azért nem árt így készíteni:-)

A svájci vajkrém volt most az alapon, ezt előszíneztem sötét kakaóporral. Ezután jöhetett a teljes krém mennyiségbe kb 1 1/2 tk sugarflair fekete ételfestékpaszta. Itt meg is vásárolhatod

szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (3) szedres_narancsos_krem-fekete-vajkrem-tortaiksola-1 (5)

A színezett vajkrémet hagytam állni legalább 1-2 órát. Nagyon szépen bemélyül a színe <3

Végül jöhetett a burkolás amit most egy másik technikával készítettem, mert így egyszerűbb:-)

A morzsakabáttal bevont torta tejére egy a torta méretétől 1 cm nagyobb kerek tortakarton került. Bőségesen rákentem a fekete  vajkrémből aztán jött a kedvenc eszközöm a vajkrém simító -itt meg is vásárolhatod– , igazán hasznos eszköz.

Egyszerűen körbehúztam, mivel volt a ztorta tetején egy kemény felület ami a mértet is beállította, így nem volt kérdés a teljesen egyforma vajkrém burkolás:-) Végre, életemben először, mérnöki pontosságú oldal készült a tortára:-) Jut eszembe nem árt ha van egy forgatható állványod is, úgy könnyű a munka.

Ment a hűtőbe dermedni, kb 30-40 perc.

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (4)fekete_vajkrem-keszitese-torta-vajkrems-burkolsas-tortaiksola-1 (1)   torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (9)

Mikor áthűlt akkor kivettem a hűtőből és óvatosan levettem a kartont a torta tejéről, most már csak a tetejét kellett szépen elkészítenem, az is könnyű, lekentem vajkrémmel, spatulával igazgattam és ennyi:-)

Ilyen lett a végeredmény

dupla-toltott-torta-fekete-vajkremmel-tortaiksola-1 (7)