tortás alapok

Torta burkolása vajkrémmel egyszerűen

Megmondom őszintén komoly szívással járt a vajkrémes burkolás egészen eddig. Próbáltam én szemmértékkel szépen, egyenletesre, alul felül egyformára de nem igazán jött össze:-)

Most viszont mérnöki pontossággal dolgoztam:-)
Láttam egy segítséget a pinteresten és ki is próbáltam.

A morzsakabáttal burkolt torta tetejére a torta méretétől 1 cm nagyobb kör karton vagy műanyag kinek mije van kerül. Ez lesz a mérték.

A tortát kenjük be alaposan a krémmel és a vajkrém simítóval tekerjük körbe. ha szükséges igazgassuk ki és újra simítsuk körbe.

IMÁDOM!!!!

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (3) torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (4) torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (9) fekete_vajkrem-keszitese-torta-vajkrems-burkolsas-tortaiksola-1 (1)

Az így előkészített torta pihent a hűtőben 30-40 percet, majd nagyon óvatosan levettem a kartont és befejeztem a torta tetején is a burkolást. A végén egy újabb körbesimítás a vajkrém simítóval és kész is:-)

A végeredmény

dupla-toltott-torta-fekete-vajkremmel-tortaiksola-1 (7) dupla-toltott-torta-fekete-vajkremmel-tortaiksola-1 (5)

Ha elkészítenéd te is a tortát akkor kattints, receptek, segítségek, összeállítás stb….