tortadíszítés · Vajkrém virágok

Citromos joghurtos tejszínes torta, otthonra

Örülök, hogy kipróbáltam ezt a receptet, mert új ötlet merült fel és a krém recept is összeállt:-)
Díszíteni vajkrém virágokkal díszítettem, imádom készíteni, látványosak és …. na imádom 🙂

A tészta egy kevert tészta recept, itt találsz leírást hozzá.

A krém, isteni, igazi nyári krém, savanykás, és nem vajas, vaj egyáltalán nincs benne:-) Itt találod a receptjét a joghurtos, citromos tejszínes krémnek.

A díszítéshez ezeket használtam: a GlazurShopban megvásárolhatóak az eszközök ha kedvet kaptál te is a díszítéshez

Svájci vajkrémet készítettem feles mennyiségben mert csak díszíteni kellett. Itt találsz receptet.

Eszközlista:

A vajkrémet elkészítettük, szedjük 2 részre. Az egyik részt színezzük be a citromsárga ételfestékpasztával.

Most jön a csavar, imádom ezt a technikát, mert a habzsákot nem koszolja el túlzottan, így vajkrém után is ki lehet mosni és lehet még használni az eldobható habzsákot:-) Nézd itt találsz képes segítséget is, hogy hogyan használd te is.

Tehát a folpack előkerült, kisimítjuk és rákenünk a sima vajkrémből egy vékony réteget, erre mehet a sárgára színezett krém. Hajtsuk össze a folpackot, csavarjuk meg és vágjuk le az egyik végét.
A nagy habzsákba tegyük bele a rózsa készítő dekorcsövet, a habzsákba mehet a kétszínű vajkrém ami a folpackban van.
Indulhat a díszítés:-)

Videós segítséget itt találsz az orosz dekorcsövekhez. Gyakorolni kell kicsit, és én javaslom a svájci vajkrém használatát, nekem ezzel a krémmel sikerülnek a legszebben a vajkrém virágok:-)

A rózsa készítő csövet is így kell használni:-)

Ilyen lett a rózsa:-) Imádom ezt a két színt, szép sárga, belül sötét kívül pedig halvány:-)

citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (12)

Készültek kis rózsák és boglárkák is vajkrémből.
Itt lesz szükségünk a zárócsőre mert 2 db dekorcsővel dolgozunk de egy krémmel:-)
Itt találsz videós segítséget, hogy hogy rakd össze a habzsákot, a zárócsővel.

Krémből a színezetlen maradékot használtam és hogy hogyan készültek a kis csíkok?
A folpackra felcsíkoztam egyenesen a tubusból a citromsárga ételfestékpasztát és erre simítottam rá a spatulával a svájci vajkrémet.

A rózsákhoz a 104-es csövet használtam most, de hasonló a 102, 103 méret is. A csöveknél a méret függvénye, hogy miylen lesz a rózsánk. Nagy csövekkel nagy nagyon nagy rózsákat készíthetünk -125- 128- a kisebb csövekkel kis méretű rózsákat.:-)

Rózsa készítése:

Boglárka készítése. Itt kell csövet cserélnünk a habzsákon. Jöhet a 150-es sima szirom cső. Ennek a csőnek tök egyenes a vége, ezért nagyon szép egyenes szirmokat készíthetünk. Igazán ezek az egyenes szirom csövek jók a boglárkához, de a másik csővel is készíthetjük:-)
Ehhez nincs még videós segítségem, de hamarosan lesz:-)
Ilyen lett:

citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (12)

És a végeredmény:-) <3

citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (19) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (18) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (17) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (16) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (15) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (14) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (13) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (12) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (11) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (10) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (9) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (8) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (7) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (6) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (5) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (4) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (3) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (2) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (1)