krémek

Citromos joghurtos tejszínes tortakrém

ISTENI!
Kicsit savanykás, kicsit pikáns… elképesztően finom 🙂

Már próbáltam ilyesmi receptet de ott volt benne csokoládé ami összetartotta biztonságosan a krémet, most meg kísérletbe fogtam lesz ami lesz:-)

Működik:-)

HV:

  • 1 nagy doboz görög joghurt /LIDL/
  • 3 db habtejszín /600 ml/
  • 2 zacskó expressz zselatin fix
  • 4 citrom reszelt héja
  • 1 lime reszelt héja
  • 10 dkg vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejszínt kezdjük el habosítani, nem kell felverni csak habosítani. Amikor már krémes az állaga hagyjuk békén:-)
Mehet bele a görög joghurt, citromok héja és a vaníliás cukor.

Én nagy zacskósat szoktam venni, abból használok mindenhez, gazdaságosabb mint a kis zacskósak:-)
Keverjük habverővel el.
Adjuk hozzá a zselatin fix első csomagját és keverjük folyamatosan. Itt már elkezd sűrűsödni de kevés za egy csomag, így mehet bele a második csomag is. Keverjük ezzel is kb 2 percig, itt is sűrűsödik még az állaga.
Már nem folyik de nem is túl merev, így mehet be a hűtőbe.

Én kb 1-2 órát benn tartottam a hűtőben, ahol a zselatin tovább dolgozott, összeállt a krém. Keverjük át, hogy feltudjuk kenni a tésztára.

Én most ezt a tészta receptet használtam ez egy kevert tészta recept. Masszív, de jó állagú.

citromos-joghurtos-tejszines-krem-recept-tortaiskola-1 (1)

citromos-joghurtos-tejszines-krem-recept-tortaiskola-1 (2)

Ilyen lett a kész torta 🙂

citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (1)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s