Kevert tészták · tortás alapok

Kevert tészta tortához

Újságból vettem a receptet, nem rontanám a hírnevét ezért nem nevezem meg az újságot….
A recept egy kevert tészta receptje ami finom, és ugyan tortához még nem próbáltam most itt volt az alkalom, nagyon jó:-) Formatortákhoz tökéletes mert igen masszív állaga van:-)

Szó a recept 12 cm-es kerek formát írt és 40 perc sütési időt, de ez a mennyiség nem fért bele egyáltalán 12 cm-es formába, én 16 cm-es formában sütöttem röpke 1 1/2 órát és így sem sült meg a teteje:-( Háát valamit nagyon elírtak, de menthető volt a tészta, a tetejét úgy ahogy van bőségesen le kellett vágni:-)

Lássuk a recit:

HV:

  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 lime reszelt héja
  • 200 g liszt

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. 16 cm-es kerek forma kell és ebben a méretben is két részletben süssük meg a tésztát. Olajozzuk ki a forma alját és sütőpapírral béleljük ki csak az alját.

A vajat és a porcukrot habosítsuk ki majd állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá a tojásokat egyesével. Mindegyik tojással keverjük egyneműre.

Jöhet a citromok héja és a liszt is. Én robotgéppel dolgoztam végig.
Sűrű, kenhető tésztát kapunk, elő a spatulát és ahogy írtam a tészta felét tegyük be a formába, süssük 30-40 percig. Nézzünk rá közben:-) A formában hűtsük langyosra a kész tésztát, vegyük ki belőle és süssük meg a második adagot is.

kevert-teszta-tortahoz-tortaiskola-1 (2)kevert-teszta-tortahoz-tortaiskola-1 (1)

Így nézett ki, majdnem elsírtam magam:-(((
ujsagbol_recept-nem-az-igazi

A tetejét bőségesen le kellett vágni, a többi része megsült, használható volt.
Nekem külön tetszik, hogy ropogósra sült a széle, nem faragtam le, és ahogy gondoltam a krém meg is puhította:-)

Ilyen lett a kész torta:-)

citromos-joghurtos-tejszines-krem-recept-tortaiskola-1 (2) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (3) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (4) citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (10)

 

citromos-joghurtos-tejszines-torta-recept-tortaiksola-1 (11)