tortadíszítés · tortás alapok

Tortadíszítés kézikönyve kezdőknek!

tortadiszites

Most kezded a tortázást?
Elképzelésed sincs hogyan is készül egy torta?
Milyen eszközök kellenek?
Azokat hogyan használd?
Jó helyen jársz:-)

A tortakészítés a legjobb kikapcsolódás már ha rendelkezel némi alapismerettel, és így a sikerélmény sem marad el.
Két alapvető díszítés létezik, vajkrémes és fondantos. Manapság már vannak olyan torták amiket csorgatnak, tükör glazúrral vonnak be, de az első kettő az az alap.

Kell egy jó piskóta recept, ez a legelső:-) Én már többfélét kipróbáltam mindegyik más és mindegyiket szeretem. Attól függően választok receptet, hogy mihez készítem, vagyis egyszerű vagy éppen magas, faragott torta készül. Itt találsz recepteket.

A következő lépés a habzsák  összerakása, bár én nem szoktam csatolót használni -csak mostanában a virágokhoz- de van segítségem a habzsák összerakásához is.

Habzsákra a töltés során is szükséged lehet, ha puhább tölteléket is szeretnél a tortádba, de ez már haladó szint.
A habzsák töltése egyszerű, én kézben szoktam fogni a habzsákot így töltöm meg.
De mostanra már van egy sokkal jobb ötletem! Így töltsd a habzsákot és így újra tudod használni az eldobható habzsákot is:-)

Vajkrémmel díszíteni jó, nem árt ha van egy igazán jó recepted. Én a SVÁJCI VAJKRÉMET szeretem igazán, itt videós magyar nyelvű segítséget is találsz, na meg receptet is:-)

A vajkrémes díszítéshez különböző dekorcsöveket használunk attól függően mit szeretnénk elérni a végén.
Kezdjük az egyszerűbbel:-)
Kedvenc az 1M, 2D,  ezekkel mesés dekorációkat készíthetsz te is, kezdő szinten is. Nézd itt vannak a segítségek, 1M, 2D.
A GlazurShopban megvásárolhatóak ezek is.


vajkrem_rozsas_ribizlis-torta-tortaiskola-1 (8)

DE ne ugorjuk át a lényeges pontokat sem:-) Nekem ezek már természetesek, én haladok a díszítés felé de álljunk meg kicsit az aláburkolásnál.
MORZSAKABÁT! Kötelező bármilyen burkolású is legyen a torta. Így készíts morzsakabátot.

12645123_967803696634129_5088447989938610623_n

Ezután következik egy újabb vajkrém réteg, ha ez már nagyon jól megy akkor szép sarkos éleid lesznek a burkolás után is.
fekete_vajkrem-keszitese-torta-vajkrems-burkolsas-tortaiksola-1 (2)

Térjünk vissza a díszítéshez, most már nem sok van hátra:-)
Vajkrémből készíthetünk virágokat is, ez már haladó téma, de kis gyakorlással megtanulható.
Nézd csak, itt találsz magyar nyelvű videós segítséget.

vajkremes-szulinapo-torta-tortaiskola-1 (14)

Végül tanuljunk meg fondanttal burkolni. Nem nehéz, oylan mintha gyurmáznál, de pár dolgot tarts be!
TOP TIPEK a fondant burkoláshoz!

Így burkolj fondanttal!

feher_csokolades_hazi_fondant_kiprobalva_tortaiskola-1 (1)

Fondant díszek készítése:-) Nagyon izgalmas dolog, kreativitás és eszközök kérdése.
a2aeff3a4559d7b123f4542550af4317IMG_0780

lila_ombre_szulinapi-torta-tortaiksola-1 (9)

A fondanttal sok sok díszt el tudunk készíteni de nem mindenre jó. Ha figurát, tárgyakat készítünk akkor TYLO port kell hozzá keverni attól megkeményedik, gyorsabban szárad és a kész dísz oylan is lesz ahogy elterveztünk:-)
Már készítettem pár fondant “dolgot” itt találsz segítségeket hozzájuk.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés