habok · Piskóták · Receptek

Málnás tejszínhabos tortácska pirított tojáshabbal

Az új gépemet ki kellett 🙂 <3 próbálnom:-) Torta most nem jöhetett szóba mert 40 fokban a 2 nm-en szauna van:-)
Így készült ez a habos málnás finomság.

HV:
a piskótához : 16 cm-es formához

  • 2 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • kis reszelt citromhéj

A krémhez:

  • 400 ml tejszín
  • vaníliás cukor ízlés szerint
  • 1 cs habfixáló

Málna rengeteg:-)

A habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A forma alját olajozzuk ki és tegyünk bele sütőpapírt.

A tojások fehérjét verjük habbá.

A sárgáját és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet keverjük át.
A tojásfehérjehabot először csak keveset tegyünk a masszához, keverjük el bátran, majd adjuk hozzá a maradékot és már óvatosabban keverjük.

Mehet a formába és irány a sütő 15-20-perc. Mesés, nem púpos, nem esik be, nagyon laza szerkezetű, imádom:-)

A krémhez.
A tejszínt verjük közepesen kemény habbá adjuk hozzá ízlés szerint a vaníliás cukrot és a habfixálót. A habfixáló hozzáadása után már csak nagyon keveset verjük mert gyorsan összeáll.

A piskóta kihűlt. Tegyük vissza a formába és rakjuk meg szépen körbe az egész piskótát a málna szemekkel.
Mint utólag kiderült ettől kissé “rozoga” lesz de nagyon finom:-)

nyari_torta-malnas-tejszinhabos-egetett-feherjehabbal-tortaiskola-1 (4)

A málnaszemekre kanalazzuk a tejszínhabot és simogassuk el. Mehet be a hűtőbe.

Közben készítsük el a habot is tetejére. Én mos a svájci alapján indultam el. vagyis a tojások fehérjét és a cukrot vízgőz felett 70 fokig melegítem és aztán habüstben közepes fokon habbá, ragacsos habbá verem.

A torta összeért a hűtőben, rákentem nagyon óvatos mozdulatokkal a baromi ragacsos fehérjehabot.
Jöhet a csavar. vettem a LIDL-ben egy cukrász fáklyát. Most jött el az ideje a próbának.
Nagyon komoly küzdés volt egyáltalán a beüzemelés:-))) A munka már könnyű vele de amíg beüzemeltem..hát folyt a víz a hátamon. Nagy nehezen tüzet csiholtam belőle akkor meg megijedtem hogy bakker most meg ég:-)))

De nagyon jól használható, kedvenc eszköz lesz:-)

Nézd iylen lett a torta:

nyari_torta-malnas-tejszinhabos-egetett-feherjehabbal-tortaiskola-1 (1) nyari_torta-malnas-tejszinhabos-egetett-feherjehabbal-tortaiskola-1 (2) nyari_torta-malnas-tejszinhabos-egetett-feherjehabbal-tortaiskola-1 (3)  nyari_torta-malnas-tejszinhabos-egetett-feherjehabbal-tortaiskola-1 (5)

TIPP
A fehérjahabot már csak a tálalás előtt tegyük rá inkább, és akkor pirítsuk meg a cukrász fáklyával, mert a hűtőben megpuhult. Finom, nagyon finom de ragacsos lett:-)