Cupcake alapok

Málnás narancsos cupcake recept

Nyár van, meleg van valami frissítő édességre vágytam. Málna adott, volt itthon így málnás narancsos cupcake készült.

Felavattam az új ikea-s cupcake formát is ami nagyobb mint a sima méretű, így dupla adag tészta készült hozzá és el is fogyott:-)

HV:

  • 4 tojás
  • 300 g cukor
  • 300 ml olaj
  • 300 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 nagy marék málna
  • reszelt narancshéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

A tojásokat , cukrot és az olajat keverjük el robotgéppel.
Mehet bele az összeszitált lisztes sütőporos keverék.

A málna és a narancs héja is belekerülhet.
A formába adagoljuk a tésztát és mivel nagy a mennyiség így 30 perc legalább kell a süléshez.

malnas-narancsos-cupcake-recept-tortiskola-s-1 (1) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortiskola-s-1 (2)

Nem figyeltem mert takarítottam közben de ha illatozik akkor érdemes a tűpróbát elvégezni.

Készült hozzá olasz vajkrém, feles mennyiségben , málnával ízesítve. És a habcsók a kedvenc így az olasz vajkrém készítése közben a szirupos felvert habból vettem ki egy keveset.

Díszítéshez málnás és vaníliás olasz vajkrémet használtam , recepteket itt találsz.

malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (1) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (2) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (3) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (4) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (5) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (6) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (7) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (8) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (9) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (10) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (11) malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (12)

A habos “pirított” dísz az olasz vajkrém készítésénél kivett szirupos, felvert habból készült, cukrász fáklyával megpirítva.
Elképesztően finom, habos és van egy kis karamellás utóíze a pirítás miatt <3

A díszítés 1A és 1M dekorcsövekkel készült . Itt találsz képes segítséget és ötleteket a dekorcsövek használatához.

A friss málnás vajkrém elképesztően finom de!!!! A friss málna magos ami nem gond, nagyok vagyunk megesszük, de a díszítésnél hiába a nagy kör dekorcső a magok közbeszóltak olykor:-)
Pürésítsünk akár frissen is, ami annyit jelent hogy a málnát turmixoljuk és átszűrjük.
Ezt a cupcake-nél is ajánlatos megfogadni, mert van akit zavarnak a málna magok.
FONTOS!!!
A párom jegyezte meg hogy sülhetett volna még egy kicsit a cupcake, nedves a belseje.
Elmondtam neki, hogy az a tészta amiben gyümölcs van az mindig is nedvesebb lesz mint amiben nincs. Átsült, a fogvájón nem volt tészta, de -szerintem nagyon jó- nedves a belseje.:-)