cukorvirágok

Drótos fantázia rózsa készítése

Imádom, tetszik de sok esetben időm nincs a cukor virágokra.

Nem mondom hogy gyönyörű és profi munka, de nekem tetszik:-) Majd ha lesz időm készítek még ettől szebbet is.
Alapvetően a Pavoni rózsa kiszúró szettet teszteltem.

Szükséges eszközök listája, mindegyiket megvásárolhatod a GlazurShopban, kattints a linkekre.

HV:

Pavoni rózsa kiszúró szett
renshaw virág masszaér készítő kicsi
drótok, vastag és vékony
ragasztó szalag
ehető ragasztó
szirom szárító
bibe alap
cukorka pink ehető ételfestékpor
ecsetek
tapadásmentes sodró

Elkészítés:

A virág masszát gyúrjuk át és amit épp nem használunk csomagoljuk vissza, hogy ne száradjon ki.
Kis gömböket csipkedtem le a masszából és az ér készítő műanyagra rányomtam. Tapadásmentes sodróval nyújtottam rajta, hogy az adott eret végig érje a massza.

pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (3)    pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (7)
A rózsa kiszúró szettből a szirom kiszúrót használtam.
A keskenyebbik része állt az ér vége felé. Ebbe fogjuk bevezetni a vékonyabbik drótot.

Ezt a műveletet jó párszor megismételtem, aztán meguntam és elővettem a nagy rózsa kiszúró szettet.
Ezekkel jó nagy szirmokat készítettem az előbbi technikával.
Vegyük sorra a munkát.
Tehát az ér benne a cukormasszába, kiszúrtuk a kellő méretű kiszúróval. Óvatosan vezessük bele a drótot a mélyedésbe, ügyelve hogy ne fúrjuk, szúrjuk át a masszát.

pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (8)

Ezt mindegyik szirommal el kell végeznünk. Az szirmok alján el kell csípnünk a masszát, kicsit megsodorni hogy stabilan tartsa a szirmokat.  Vékonyítsuk el kedvünkre a szirmokat.Tegyük félre a formákban száradni a szirmokat.

pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (4)

pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (9)

Ha ezek készen vannak jöhet a közepének a készítése. Rózsa bimbó alapba a nagyobbik méretbe beleszúrtam a vastag drótot, jól belenyomtam. A nagy rózsa kiszúróból a középső kiszúróval készítettem egy szép nagy szirmot amit elvékonyítottam. Beragasztóztam és rácsavartam a bimbó alapra, igazgattam és hagytam száradni ezt is.

A szirmok kb 1 óra alatt mozgathatóan szárazra váltottak, így indulhatott az összeállítás.

Egyesével építsük fel a szirmokat. Vagyis megfogjuk a szirmot és a ragasztó szalaggal rögzítjük, én többször áttekerem.
TIPP: a ragasztó szalagot meg kell húzni használat előtt, mert így tapad majd igazán.

Minden szirmot ráragasztok, közben igazgatom, hogy szépen fedjék egymást a szirmok. Végül teljesen áttekerem a ragasztó szalaggal, kész.
Vagyis, jöhetett a színezés.:-)

Cukorka pink ehető ételfesték porral ecsettel nagyon óvatosan , finom mozdulatokkal színeztem, festettem át a szirmokat és a széleit.

pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (2) pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (1) pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (6) pavoni-rozsa-kiszuro-szett-teszt-tortaiksola-glazurshop-1 (3)

Tudom, tudom ebből nem biztos, hogy meg fogod érteni az egész folyamatot, de nem is tartok tanfolyamot:-)
Ha érdekel a cukor virág készítése többféle témában akkor keresd PETRÁT, Violet & the Botanist.

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s