Már ki lett próbálva ez a recept, nagyon jó állaga van, de most valami egészen jó dolgot tapasztaltam, hogy az új gépemmel készítettem a tésztát.
Nagyon jó puha, nem igazán a kevert tészta jellegzetességeit hozza, inkább olajos piskóta állaga van, imádatos 🙂
HV:
- 200 g vaj
- 200 g porcukor
- 3 db tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 200 g liszt
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. 16 cm-es kerek forma kell és 2 db félgömb forma 15 cm-es. Olajozzuk ki a forma alját és sütőpapírral béleljük ki csak az alját.
A vajat és a porcukrot habosítsuk ki majd állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá a tojásokat egyesével. Mindegyik tojással keverjük egyneműre.
Jöhet a narancs héja és a liszt is. Én robotgéppel dolgoztam végig.
Sűrű, kenhető tésztát kapunk, elő a spatulát és ahogy írtam a tészta felét tegyük be a formába, a másik felét pedig a két kiolajozott félgömb formába simítsuk bele. Pont jó mert simám befértek egy időben a sütőbe.
Süssük 30-40 percig. Nézzünk rá közben:-) A formában hűtsük langyosra a kész tésztát.
Ez készült belőle:
Ricottás krém recept
Magnólia díszítés készítése
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.