tortadíszítés · Vajkrém virágok

Magnólia vajkrém virággal díszített torta

Nagyon nagy meglepit szerettem volna anyukámnak, de nagy torta szóba sem jöhet, ráadásul meleg van tehát valami gyorsan készíthető változat és gyorsan díszíthető változatban kellett gondolkodnom.
Kisfiam itthon, anyu játszik én meg nekilátok tortát sütni:-)
Így kerek a világ 🙂
Készült egy Viktória piskóta  ami nagyon hajaz az olajos piskóta állagára, legalább is az új géppel készítve igen:-)
Készült olasz vajkrém fél mennyiség, a Jala hőmérővel tesztelve a hőfokot. Készült rikottás joghurtos krém.
Magnólia készítő dekorcsővel készítettem a virágokat.

Az orosz dekorcsöveket azért kedvelem mert nagyon gyorsan készülhet nagyon látványos díszítés, vajkrémes díszítés a tortára. Félgömb tortát az életben nem díszítettem még így, nem volt egyszerű de nem lehetetlen, csak éppen a vajkrémes habzsák munka—–> hűtő—->munka—->hűtő, nagyon meleg van:-)
De a végeredmény magáért beszél:-)

A színezése a vajkrémnek Colour Splash festékekkel történt. Bordó, lila, és zöld -zöld a levélkék színe- egy része a krémnek pedig simán lett hagyva.

magnolia-dekorcsovel-diszitve-olasz-vajkrem-tortaiskola-1 (5) magnolia-dekorcsovel-diszitve-olasz-vajkrem-tortaiskola-1 (4) magnolia-dekorcsovel-diszitve-olasz-vajkrem-tortaiskola-1 (3) magnolia-dekorcsovel-diszitve-olasz-vajkrem-tortaiskola-1 (2) magnolia-dekorcsovel-diszitve-olasz-vajkrem-tortaiskola-1 (1)

Ha kedvet kaptál akkor én pedig adok neked magyar nyelvű videós segítséget, hogy hogyan  készítsd a vajkrém magnóliát:

TIPP:
nagy melegben 30 fok felett ne ezzel kezd a vajkrém virágok gyakorlását mert nem lesz egyszerű dolgod:-) Nem lehetetlen de hűtő–díszítés–hűtő—díszítés—-

Mentés