krémek · Vajkrémek

Citrom pudingos tortakrém

Tegnap elkészült este a Viktória piskóta alap.
A kérés készíts valami citromosat:-) Ok, készítek:-)
Vajkrém nem kedvenc, ettünk már annyit, tehát pudingos krém készült.
Készítettem a virágok miatt egy nagy adag olasz vajkrémet. A maradék tojások sárgájából készült a cukrászkrém citrommal.
Óvatos duhaj lévén egy kis adag cukrászkrémet kivettem és azt kezdtem el ízesíteni a citrom levével és héjával. Nagyon nagyon nagyon finom!!!
Friss citromos íz.

A cukrászkrém önmagában elég “rozoga” én mindig adok hozzá vajkrémet is, így stabilizálom az állagát.

viktoria-piskota-citromos-kremmel-viragokkal-recept-tortaiskola-1 (1)

Az olasz vajkrém a hűtő után is tökéletes, felhabosítottam miután kiengedtem szobahőmérsékleten.
Én azt szoktam mostanában csinálni, hogyha lazább krémmel töltök, hogy készül vajkrém és azzal húzok egy vonalat körbe a piskóta szélén, középre pedig kerülhet a hígabb krém. Így nem folyik ki a töltelék:-)

viktoria-piskota-citromos-kremmel-viragokkal-recept-tortaiskola-1 (5)

Citromos cukrász krémes tölteléket kapott és vajkrém virágokkal díszítettem

viktoria-piskota-citromos-kremmel-viragokkal-recept-tortaiskola-1 (4)

Mentés