Piskóták

Kakaós Viktória piskóta recept

Már sima változat készült, most itt az idő a kakaóst is kipróbálni.
A sima változata nagyon finom, puha, kicsit morzsalékos állagú. Receptet itt találsz hozzá.

Most akkor nézzük a kakaós változatot:

Lássuk a receptet.
HV: 2 db 16 cm kerek formához

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 4 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek kakaópor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát olajozzuk ki és béleljük az alját sütőpapírral.

A vajat és a porcukrot habosítsuk fel robotgéppel.

Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a citrom levét.
Mehet bele egyesével a tojás.

Tehát a tojások elkeverve, mehet bele a só, sütőpor és a liszt is. Keverjük tovább. A végén a kakaóport is adjuk hozzá és keverjük át.
Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk.

Mehet a sütőbe 30 percre.

kakaos_viktoria-piskota-recept-tortaiskola-1 (3)kakaos_viktoria-piskota-recept-tortaiskola-1 (2)   kakaos-viktoria-piskota-recept-tortaiksola-8kakaos_viktoria-piskota-recept-tortaiskola-1 (1)

Hagyjuk a formában kihűlni langyosra, aztán tegyük rácsra teljesen kihűlni.
Süthetjük a következő adagot.

 

 

Kakaós Viktória piskóta recept” bejegyzéshez 2 hozzászólás