tortadíszítés · tortás alapok

Zöld citromos fehér csokis, eper lekváros kakaós piskóta

Érdekes dolog történt velem tegnap:-)
Makaront sütöttem  és tölteléknek zöld citromos fehér csokis krém készült, jó nagy adag, még úgy is hogy a francia vajkrém egy részéből vajkrém virágokat készítettem.
Krém a habzsákban én meg gondolkodóban. Mi legyen most a krémmel?
Ok, ok, időm van még, akkor süssünk gyorsan egy Viktória piskótát de most kakaós változatot, így lesz piskóta amit meg lehet tölteni a krémmel:-)

Aztán mostanában annyiszor látom hogy krém és lekvár kombóval töltik a tortákat, hát kipróbáltam én is.
Jól gondoltam a piskóta felszívja a lekvárt így egyáltalán nem folyik ki felvágáskor <3
13615146_1068276709920160_1137999920796032574_n

zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (4)
Cukor rózsa készült minap, így azzal nem kellett már foglalkoznom. De, érkezett Wilton fehér fondant massza, amit ki akartam próbálni, hát most pont jól jött, hogy készült torta. Illetve még a padlizsán és az oliva zöld ételfesték porokat is tesztelni akartam.

De először a fondant.
Vaníliás ízű, hófehér, nagyon jó állagú. Könnyen gyúrható és nyújtható. EXTRA! nem izzadt a fondant! Minden rendben van vele, szépen tartja a formáját, imádom <3
Mivel meleg van -bár nem tapadt le- én alá keményítőztem, így meg aztán villámgyors volt a nyújtás.
2 mm vastagságúra lehet nyújtani, ami nagyon jó, cserébe viszont kötelező aláburkolni a tortát különben átlátszik a sötét piskóta:-) Tegnap krém és idő hiányában csak morzskabátot kapott a torta, aláburkolás kimaradt. Nekünk lesz, nem gond:-) De gond!!!:-)
A vékony fondant réteg alól kilátszik a sötét piskóta:-)))
KÖTELEZŐ aláburkolni lányok a tortát vajkrémmel!

wilton_feher-fondant-massza-teszt-tortaiskola-1 (2)
Molyek besegített:-)))

wilton_feher-fondant-massza-teszt-tortaiskola-1 (3)  wilton_feher-fondant-massza-teszt-tortaiskola-1 (5)wilton_feher-fondant-massza-teszt-tortaiskola-1 (4) wilton_feher-fondant-massza-teszt-tortaiskola-1 (6)

zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (2)

Ahogy már írtam a festék porokat is ki akartam próbálni. Padlizsán és oliva.
A fantázia rózsa már egy pár napja elkészült, ott a színezéshez a cukorka pink ételfesték port használtam, ettől kapott egy nagyon finom rózsás árnyalatot a virágom. Ha elkészítenéd kattints!

Bele is szúrtam a tortába ezt a nagy virágot de olyan üresnek éreztem még. Mi legyen, mi legyen?
Este 7-kor nem fogok nekilátni virágokat készíteni, az életben nem fekszünk le a kisfiammal ha nekilátok. Maradtak a bogyósok. Öröm, gyors munka:-)
Na és itt próbáltam ki a festék porokat. Mesés színek, ha picit használsz nagyon pasztell színt kapsz ha több port használsz akkor pedig nagyon mély, erőteljes színt.

zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (1)

Végül a padlizsán ételfestékporból kapott egy keveset a rózsa is, így lett kerek egész a díszítés.
IMÁDOM! <3

zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (2) zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (6) zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (7) zold-citromos-feher-csokis-epres-torta-tortaiskola-1 (4)