tortadíszítés · tortás alapok

Nutellás, étcsokoládés torta

Hogy nyáron miért készül ilyen “nehéz” torta? Mert imádjuk a csokis dolgokat:-)
Nagyon gyorsan készül, mert csokit olvasztunk, vajkrémeket készítünk, tényleg gyors.
Készítettem kakaós Viktória piskótát, nagyon bejött, mivel egy üstben készül az egész kevert tészta, nagyon jó állagú, szeretem, szeretjük:-)

Készült 2 vajkrém, egy olasz és egy francia. Ez a krém mennyiség sok, nem lett elhasználva mind.
A francia vajkrém a csokis krémekhez egy nagyon jó alap, szépen mélyíti a csokoládé ízét.

A francia vajkrémből teljes mennyiség készült, az olaszból csak fél mennyiség, mert ezt az aláburkoláshoz szántam.

HV:

  • 250 g 75%-os étcsokoládé -Aldi
  • 4-5 nagy ek Nutella

A vajkrémek készen vannak. A csokit megolvasztottam vízgőz felett és langyosra hűtöttem. A francia vajkrémhez hozzákevertem a csokoládét.

Kivettem belőle 3 nagy spatulányi részt, ebbe került a Nutella.

Habzsákokba töltöttem a krémeket és indulhatott a töltés. Mostanában nagyon kedvelem ezt a fajta tortatöltést, amikor a piskóta szélén körbe egyik krém, középen pedig a másik krém van. Ezzel a technikával akár folyékonyabb töltelékek is kerülhetnek a tortába, mert a külső vajkrém réteg megtartja a több réteg piskótát.

Nézd csak, ez egy korábbi torta, de ugyanígy töltöttem ezt is ami ma készült.

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (11)

De most ugye más krémekkel dolgoztam. Megtöltöttem, kapott a torta egy csokoládés morzsakabátot, morzsakabát készítéséhez segítség.
Ment a hűtőbe pihenni, majd kapott az olasz vajkrémből egy alapréteget.Hogy erre miért van szükség? mert ha sötét a piskóta, sötét a töltelék, akkor nagyon kevés a morzsakabát, átlátszik a fondant alatt a torta, főleg ha fehér a fondant. Tehát burkoljunk alá.
Ehhez is van segítségem, hogy gyorsabban menjen a munka.

Ismét a hűtőben állt, majd jöhetett a burkolás, fondanttal burkolás. Funcakes lila -royal- fondanttal burkoltam.
A leeső fondant darabokat átgyúrtam és ezekből készült az arany bordűr.
Arany ételfesték spray-vel fújtam le- ehető természetesen. A virágokat is ezzel fújtam arany színűre.

Nézd ilyen lett.
Szép a vágási felülete, dupla töltelékes, és ez is látszik:-)

13680585_1073291342752030_1064727680397075712_n 13680943_1073291396085358_706090822770185644_n 13681053_1073291352752029_5876238811527040771_n 13686497_1073291349418696_5386915317030230308_n

Arany virágok készítése

13680669_1073238869423944_8059883123960849917_n

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s