tortadíszítés

Babaváró torta fiúcskának

Végre készíthettem egy ilyen tortát is:-)
Barátnőm kisfiút vár, már az utolsó hónapokban van ❤
Megleptem egy fiús babás tortával.
A megszokott és általam nagyon kedvelt VIKTÓRIA piskótát készítettem el.
Krémekhez 1 adag olasz vajkrémet készítettem amit elfeleztem.
Az egyik felébe került 1 nagy tábla lindt étcsokoládé a narancsos és 1 tábla 75% kakaótartalmú étcsokoládé.
A csokikat vízgőz felett felolvasztottam, langyosra hűtöttem és összekevertem a fele vajkrémmel.

A másik feléből a vajkrémnek kivettem a felét és abba reszeltem 2 narancs héját. Ez lett a narancsos vaníliás krém.

A töltése a megszokott módon történt, vagyis a piskóta lapokra körbe egy nagy vastag csíkban az étcsokoládés töltelék, középre pedig a narancsos. Mesés volt a vágási felület ❤

torta_toltese-2-szinben-tortaiksola-1 (11)
Így készítem a dupla töltelékes tortát. A mostani torta csokis kívül és narancsos belül.

A maradék “tisztán” hagyott vajkrémmel morzsakabát készült és ment pihenni a hűtőbe.
Aztán burkoltam a vajkrémmel és ismét hűtő következett, jól ki kellett hűtenem hiszen iszonyat meleg volt.

A burkoláshoz 500 g fondant kellett amiből volt leeső is, de most azt is gyorsan elhasználtam:-)
A baba kék fondant ugyan nagyon szép kék de én ettől jóval világosabb kéket szerettem volna, ezért 1 cs baba kék és 1 cs fehér fondantot gyúrtam össze és megszületett a kívánt szín:-)
A leeső fondantot átgyúrtam és ismét a fondant kinyomó pisztolyt használtam, ezzel készült a torta alján a csík.

Ezt eltettem jól becsomagolva, mert a díszeket még el kellett készítenem.
Egy részét kézzel formáztam egy részéhez- zászlók- formát használtam. Imádom ezeket a szilikon formákat mert nem tapad bele a fondant és szép élesek a felületek. KEDVENC!!!
A betűket betű kiszúróval készítettem és virág drótot szúrtam bele, hogy meg is álljon majd a helyén.

A kis kötelekhez mivel elég lusta vagyok, így a fondant kinyomó pisztolyt használtam a kis hengerek készítéséhez és végül megsodortam a fehéret és a zöldet. Zöld színből a tavasz zöld fondantot használtam.

A tortát beburkoltam a fondanttal, eligazgattam és ment is be a hűtőbe mert baromi meleg volt és túl sok igazgatásra nem volt időm:-(
Állt a hűtőben bő 30 percet mikor ki mertem venni hogy a díszeket gyorsan ráragasszam. A meleg és a fondant nem barátok. A túl sok macerálás árt neki, nyúlik és ha ügyetlenkedünk el is szakad.:-)

A torta alatti karton is burkoltam fondanttal és a gyémánt mintázóval készítettem a díszítést rá, tipp a szettben van pár kis apró tartozék, na abból a virágossal készültek a minták.

És a végeredmény:-)

narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (1) narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (4) narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (5) narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (7)

És egy tipp, este ne fotózzunk hacsak nincs profi felszerelésünk, mert a fényviszonyok nagyon máshogy hatnak…
Ezek este 10-kor lettek fotózva, mesterséges fénynél, a fentiek pedig nappal.

narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (2) narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (6) narancsos-etcsokis-vanilias-narancsos-torta-tortaiskola-1 (3)

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s