cukorvirágok

Cukor szegfű készítése egyszerűen

Eddig nem merészkedtem komolyabb kiszúrók közelébe de most kivételt tettem, ha már így belejöttem a virágok készítésébe.
Házi virágmasszával dolgozom, receptet itt találsz.
A szegfűhöz szegfű kiszúró szettet használtam-itt megvásárolhatod.
Szükséged lesz még: minden termék megvásárolható a GlazurShopban, kattints a linkekre és már meg is veheted

A készítése:

A virágmasszát előszíneztem a csokis szilva ehető ételfesték porral. Halvány de mély lila színt kaptam.
Aztán előkészítette, a drótot. Egyszerű. Vágjuk méretre a drótot és hajtsuk vissza kicsit a végét, egy kis kampót képezve.
Ezt a kampós részt tekerjük át jó szorosan ragasztószalaggal. Kész is az első fontos lépés.

cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (1)cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (6)

Jöhet a massza nyújtás és a kiszúrás.
A legkisebb kiszúróval kezdünk. Elvékonyítjuk óvatosan a kiszúrt masszát, aztán pedig az erezővel még tovább vékonyítjuk és cakkozzuk is.

cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (11) cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (7)

Átkenjük ragasztóval   és már fel is tehetjük az előkészített drótra. Nyomogassuk rá óvatosan. Van egy fél darabunk aminek mindkét felét ki és be  kell hajtanunk.

cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (8) cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (9) cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (4)cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (2)

A nagyobb kiszúrókkal is dolgozunk, ugyanúgy mint a kicsinél, szaggatunk, vékonyítunk és erezünk is. Aztán már nem hajtjuk félbe, egyszerűen a nagy kerek szirmot felfűzzük az alapra, igazgatjuk. Így járjunk el addig amíg el nem érjük a kívánt eredményt.

cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (3) cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (5) cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (12)

Jöhet a szárítás lógatva.
Végül én átkentem padlizsán színű ehető ételfesték porral.
Imádom!
A nagy a padlizsánnal átkent a másik az maradt eredeti színben.

cukor-szegfu-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (10)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s