cukorvirágok

Így készíts cukor leveleket

A levelek készítése eddig kimaradt az életemből, bőven elég kihívást jelentette a virágok elkészítése.
Mostanra már bátran készítem a virágokat.
Kipróbáltam a házi virágmassza receptet -el is fogyott, így újabb adag készült a hétvégén- nagyon szeretem, könnyű vele dolgozni, vékonyra nyújtható, de!!!! olcsó porcukrot ne használjunk még akkor sem ha átszitáljuk:-)
Én a koronás porcukrot kedvelem, abból nagyon jó sima massza lett, átszitáltam azt is. A tegnapi masszához olcsó porcukrot használtam, átszitáltam, maga a massza egynemű de ha nagyon elvékonyítom a masszát akkor ott vannak a kis szemcsék… ehhh:-) Ettől szép a végeredmény de idegesítő volt a látvány:-(

Na de lássuk most a levelek készítését.
ESZKÖZÖK: Kattints a linkekre és szered be egyből a szükséges dolgokat a GlazurShopban!

 

Elkészítés:

A virágmasszát gyúrjuk át, és csippentsünk le belőle egy kisebb darabot. Én nem színeztem elő, mindent színezés utólag készült.
A levél ér készítővel készítsük el a ereket, én most végig nyújtottam az eszközön a masszámat így egyből 3 levél is készülhet egyszerre.

Itt jön képbe a szirom tároló, ha beletesszük a kiszúrt szirmokat, leveleket akkor nem száradnak ki.
Befűztem a drótokat a levelekbe.
Jöhet az erezés. A Wilton nagy szilikon erezőjét használtam, és azt tapasztaltam, hogy ezen ha átnyújtom már kész is , elég vékony és a kisebb levelek fel is pöndörödnek:-)

cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (3)

Kicsit ha szükséges a vékonyítóval menjünk át rajta, ezzel tudunk kis szaggatott leveleket, szirmokat is készíteni. Illetve szinte átlátszóra formázni a szirmokat, leveleket, kedvenc eszközöm.

Most tegyük félre száradni a leveleket, ha szükséges formázzuk.

Én jó sok méretben készítettem levelet.

A száradás kb 2-3 óra, ezután jöhet a színezés.
Olíva és citrus zöld ehető ételfesték porral kezdtem a színezést, a mélyítéshez lila festéket használtam.

cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (9)

Imádtam ahogy élővé váltak a levelek! <3

cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (10) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (5) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (4) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (2) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (1) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (6) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (7) cukorlevelek-keszitese-tortaiskola-glazurshop-1 (8)

És reggeli fénynél is fotózva.. más azért így:-)

cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (1) cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (2) cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (3) cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (4) cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (5) cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (6) cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (7)

Mentés

Mentés