Kevert tészták · Piskóták

Viktória piskóta margarinnal készítve

Cukrásztól hallottam, hogy minek használok vajat a piskótákhoz mikor margarinnal is lehet készíteni, és jóval olcsóbb mintha vajjal készül.
Ki kellett próbálnom.:-)

Lássuk a receptet.
HV: 2 db 16 cm kerek formához

  • 250 g margarin-rama
  • 250 g porcukor
  • 4 tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 250 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát olajozzuk ki és béleljük az alját sütőpapírral.

A margarint és a porcukrot habosítsuk fel robotgéppel.
Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
Mehet bele egyesével a tojás. Mindegyik tojással jó alaposan keverjük át.

Tehát a tojások elkeverve, mehet bele a só, sütőpor és a liszt is. Keverjük tovább.
Szép sűrű, kanállal adagolható tésztát kapunk.

viktoria-piskota-margarinnal-tortaiksola-1 (2)

Nagyon finom citromos illata van.
Mehet a sütőbe 30 percre.
TIPP:
a sütők nem egyformák, nekem IKEA-s villanysütőm van amiben 30 perc alatt alsó-felső sütéssel kész is van. Tapasztald ki a sütődet.
A tészta akkor jó ha illatozik és szép aranybarna színe van.

viktoria-piskota-margarinnal-tortaiksola-1 (1)

Amit tapasztaltam…
Kicsit más az íze, ami nem zavaró. Engem inkább zavart az hogy jóval szárazabb lett a kész piskóta mintha vajjal készült volna.
Eredeti, vajas Viktória piskóta recept.

Ez a torta készült a margarinos Viktóriával.

makos-meggyes-habcsoklapos-torta-keszitese-tortaiksola-1 (1) makos-meggyes-habcsoklapos-torta-cukorviragokkal-tortaiskola-glazurshop-1 (10) makos-meggyes-habcsoklapos-torta-keszitese-tortaiksola-1 (8)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s