hírek

18 dolog amit csak a CUKRÁSZOK értenek :-)

Nincs is szebb “zaj” a kedvenc mixerünk hangjánál, nincs jobb illat a sülő piskótáénál, nincs szebb látvány mint egy elkészült torta…. és sorolhatnám még és fogom is:-)

1 Szerelmesek vagyunk a robotgépünkbe <3
Bizony, bizony… ölelgetjük, becsben tartjuk sok esetben még neve is van:-)
Ha választanunk kellene mit vinnénk magunkkal ha menni kell, bizonyosan a robotgépünk a lista elején lenne:-)

2. Az első szeletnek mesésnek kell lennie
Igen, ha a tortát megvágjuk,  az első szeletre úgy figyelünk mintha az életünk múlna rajta:-) Kitörő öröm jelzi ha szép a vágási felület:-)

3. Esküvőn leginkább a torta érdekel
Volt már hogy az esküvőn pont nem érdekelt semmi más csak az hogy ki készítette, hogyan készítette a tortát? Igen?:-) Nálam is votl már ilyen 🙂

4. Ha esik az eső kedvünk sincs semmihez
Nem csoda, hiszen az esővel a páratartalom is együtt jár… Lőttek a habcsóknak a makaronnak és sok esetben a cukorvirágoknak is. Nekem mázlim van, mert a hűtőm párás de a virágaimnak semmi baja nem lesz:-) Házi virágmasszát használok.

5. Nem kötelező mindenkinek megfelelni
Ez jó kérdéskör:-) Vega, vegán, gluténmentes, cukormentes… stb…
Egyszerűen ennyi mindenre nem lehet odafigyelni! Döntsük el, hogy milyen tortát készítünk ha már érzékenyeknek készül a torta de úgy sem tudunk egy tortán belül mindennek megfelelni….

6. Két lábon járó vajkrém szótár vagy:-)
Kívülről tudjuk miylen vajkrémek vannak, olasz, svájci, francia, amerikai, klasszik…. sőt azt is tudod, tudjuk melyik mire jó, hogyan készül, hogyan lehet ízesíteni.

7. Szórócukorkából sosem elég
Komplett szekrényt foglal el a szórócukorka gyűjteményed. Minden szín, forma, csokis, ízesített… Igen!:-)

8. Van neked is titkos könyvtárad?
Nekem van a pinteresten “próba” albumnak neveztem el, ide gyűjtöm azokat a recepteket amiket ki akarok próbálni!
De van egy dobozom is amiben az újságokból vannak kiszedve receptek azokat is gyűjtöm:-) Ha elkészítem valamelyiket akkor pedig publikálom is azonnal itt a tortaiskola weboldalán:-)

9. Meghívtak egy buliba és….
És teljesen egyértelmű hogy tortát de minimum valamilyen desszertet viszel:-) Ügyelsz a témára, a házigazda kedvenc édességére, ízére…

10. Sós vagy sótlan vaj?
Milyen kérdés ez! Sótlan vajat használunk!:-)

11.Különböző oldalakon publikálsz
Ha különféle fb csoportokban vagy, ha megosztod a munkáidat mert büszke vagy rájuk… igen igen…
Blogot írsz, megosztod a receptjeidet, tapasztalataidat…

12. A francba…kimaradt
Igen, ez előfordul bárkivel… Elképesztő szomorúságot érzünk ha kihagytuk a cukrot a süteményből..:-)))

13. Liszt!
Aha…. ó jó jó.. de miylen liszt??? Nem mindegy miylen lisztet használunk a sütéshez! A főzés az más de a sütés az aztán a boszorkánykonyha:-)

14. Bevonat…
Neked mi jut eszedbe először?
Nekem a vajkrém a csokoládé a fondant….

15. Mérlegeljünk!
A sütésnél kötelező betartani az előírt mennyiségeket különben csúfos eredményt kapunk. A sütés nem főzés, nem lehet kanállal méregetni!

16. A cukrász nagyon stresszben van mint a menyasszony az esküvője napján?
IGEN!!! A torta szállítás komplett bűvész mutatvány! Szotyorogsz az úton, minden bukkanónál halk sikkantás hagyja el a szádat… huuhhhh megúsztuk:-) Igen, micsoda stressz egy nagy esküvői torta szállítása…

17. Hidegen a legjobb
Igen a pite készítésénél a legjobb ha jegeled a kezedet:-) A pite tészta érzékeny a melegre! Én imádom a pitéket, ez a kedvenc alap receptem.

18. Dobozból?
SOHA!!!!! Te használsz dobozos süti porokat? ha igen akkor sajnálom:-((((
Én soha nem használok előre legyártott dobozos kacat cuccokat! Az nem méltó a cukrászokhoz!
Kivétel a pudingpor, az ha nincs időm simán használok gyárit, ha van időm akkor főzök magamnak, mert az finomabb:-)

Nos, te is cukrász vagy? <3