cukorvirágok

Cukor magnólia készítése, csokorba kötve

Egyszerű, gyors és nagyon látványos ha kis bimbókat is teszünk a magnólia mellé. Én már a nagy levelet nem tettem fel mert így is elég buja lett a sok kis apró bimbóval:-)

Tényleg hálás “meló” gyorsan kész van, egyszerű összerakni és maradhat akár fehéren is vagy finoman átfestve ételfesték porral. Én mindkettőt megmutatom, nekem mindkettő tetszik.
A bibénél is játszhatunk a színekkel én most ezt az erős lilát választottam, de gyönyörű arany színben vagy halvány színekben is.

Eszközlista: mindent megvásárolhatsz a GlazurShopban, kattints a linkekre

Elkészítés:

A házi cukormasszát nyújtsuk ki az érkészítőn. Így kapunk helyes kis vájatokat amikbe a drótok simán beleférnek.

cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (7) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (16)

Én mindegyik méretű szirmot elkészítettem egyszerre, mert van kis tasakom amiben nem száradnak ki a szirmok:-)
A drótokat beledugtam a szirmokba és jöhet a formázás, igazgatás a gömb eszközzel.

Eltettem száradni a szirmokat.

A bimbó készítse is nagyon egyszerű. Kúp alakot formázunk kézzel a virágmasszából, beledugjuk a drótot, itt válasszunk vastagabb méretet, 20-as pl.
Ollóval a kúp aljától kezdve bevágásokat készítettem szépen sorban.

cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (10)cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (8) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (9)  cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (14)

Mehet ez is száradni.
Közben a kis bimbókkal is dolgoztam. Kézzel gömböt formáztam és egyszerűen elcsippentettem a végét, hogy hegyes legyen. Ezekbe is drótok kerültek és mentek száradni.
A takaró levélhez rózsa takaró kiszúrót használtam.

Mikor megszáradtak, még nem kemények de már meg lehet fogni:-) Kb 1 óra. Elkezdődhetett a színezés és az összeállítás.

cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (4) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (12) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (13)

A szirmokat egyesével ragasszuk fel  a bibe drótjára. Igazgassuk meg. A nagy szirmokat kicsit le is húzhatjuk, hogy jobban szétterüljenek. Kész is vagyunk:-)

A csokorba fűzés nehéz ,nekem nagyon nehéz, mivel soha nem készítettem. Ezért ezt nem is írnám le mert teljesen találomra készítettem:-)
Ilyen volt fehéren hagyva a szirom. Lentebb megmutatom az átfestett változatot is.

cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (3) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (11) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (17) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (18) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (19)

Ilyen lett miután nagyon óvatosan átfestettem a szirmokat.

cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (1) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (2) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (5) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (6) cukor-magnolia-keszitese-csokorba-kotve-tortaiskola-glazurshop-1 (15)